AS Monaco hervat titelstrijd door AC Milan-huurling met puntverlies

Erik van Dam10 jan 2014, 21:22
Laatst bijgewerkt: 10 jan 2014, 21:22

AS Monaco is de tweede competitiehelft van de Ligue 1 met een gelijkspel gestart. Les Rouge et Blanc kwamen door een schouderdoelpunt van Layvin Kurzawa op voorsprong tegen Montpellier, maar AC Milan-huurling M’Baye Niang herstelde het evenwicht in Hérault: 1-1. Bij de ploeg van trainer Claudio Ranieri stond Radamel Falcao voor het eerst sinds 24 november (Nantes, 0-1 winst) in de basis. El Tigre kon zijn stempel echter niet op de wedstrijd drukken.

/

De Colombiaan ontbrak na het duel met Nantes vier competitiewedstrijden vanwege een knieblessure. Monaco bleef in die periode ongeslagen, maar bij de rentree van Falcao in de laatste wedstrijd voor de winterstop, tegen Valenciennes, ging Monaco met 1-2 onderuit. De club uit het dwergstaatje lijkt voorlopig beter af zonder Falcao, want tegen Montpellier wilde het met de spits binnen de lijnen wederom niet lukken. Na een voorzichtig begin kroop Monaco meer uit zijn schulp en dat leidde tot een schotkans voor Joao Moutinho; doelman Geoffrey Jourdren tikte over. Monaco creëerde in de eerste helft nog enkele halve kansen en bij Montpellier was Rémy Cabella, doelwit van Newcastle United, de gevaarlijkste man. Het bleef echter bij een brilstand.

Het evenwicht werd echter al na zeven minuten in de tweede helft verstoord door Kurzawa, die met zijn schouder een vrije trap van James Rodriguéz in het net ‘kopte’: 0-1. Na 67 minuten kwam de thuisploeg van Rolland Courbis op gelijke hoogte. Cabella versierde na een heerlijke actie een strafschop en die werd in twee instanties benut door Niang. De Fransman wist daarmee voor het eerst sinds 1.360 minuten in competitieverband te scoren. Monaco kreeg nog twee goede kansen om alsnog de drie punten mee te nemen naar het vorstendom, maar Emmanuel Rivière schoot voorlangs en Yannick Ferreira-Carrasco stuitte van dichtbij op Jourdren. Paris Saint-Germain, dat twee punten meer heeft dan de promovendus, komt zaterdagmiddag in actie tegen Ajaccio.