AS Monaco krijgt er drie om de oren na schandalige schop van Mendy

Gijs Freriks18 dec 2016, 21:50
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2016, 21:50

AS Monaco is tegen zijn eerste competitienederlaag sinds 14 oktober aangelopen. Les Rouge et Blanc waren niet opgewassen tegen Olympique Lyon en gingen met 1-3 onderuit, waardoor zij nog altijd vier punten minder hebben dan koploper OGC Nice. In het duel werden overigens veertig overtredingen gemaakt, het hoogste aantal van alle wedstrijden in het Ligue 1-seizoen tot dusver.

/

Monaco scoorde na zeventien speelronden al 53 keer in de Ligue 1 en dat is het hoogste aantal van alle clubs in de hoogste afdeling van Frankrijk sinds 1959/60. De Parijzenaars scoorden in dat seizoen na zeventien duels 55 keer. Monaco slaagde er dit keer niet in om méér doelpunten te maken dan één en ging zodoende onderuit. De formatie van Leonardo Jardim begon nog wel sterk, werd gevaarlijk via onder anderen Benjamin Mendy, en zag na 25 minuten een doelpunt vanwege hands afgekeurd worden. Vier minuten later lag de 0-1 er aan de andere kant in.

Rachid Ghezzal ontving de bal van Mathieu Valbuena en trapte met links raak in de korte hoek. Daarmee was het leed voor Monaco niet geleden, want Mendy pakte een rode kaart nadat hij Corentin Tolisso een schop had verkocht. Met tien tegen elf was Monaco niet in staat om een nederlaag af te wenden. Nadat Alexandre Lacazette al een strafschop had gemist, maakte Valbuena er alsnog 0-2 van. Tiemoué Bakayoko verzorgde vervolgens de aansluitingstreffer, maar via een volley van Lacazette werd het nog 1-3 voor Lyon.