voetbalzone

AS Monaco legt veelbelovende middenvelder voor vier miljoen vast

Gijs Freriks26 jun 2015, 21:11
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2015, 21:11
Advertentie

AS Monaco heeft Thomas Lemar overgenomen van SM Caen. De Monegasken maken vrijdagavond bekend dat de aanvallende middenvelder een contract voor vijf seizoenen heeft getekend. De negentienjarige Lemar kostte naar verluidt vier miljoen euro.

voetbalzone

Olympique Lyon zou een bod van anderhalf miljoen hebben uitgebracht, maar dat is dus veel minder dan wat Monaco wilde betalen. Linkspoot Lemar werd ook genoemd bij Girondins Bordeaux, maar gaat dus met zijn nieuwe werkgever de derde voorronde van de Champions League in. Monaco eindigde vorig seizoen immers op de derde plaats in de Ligue 1.

Lemar maakte in 2010 op veertienjarige leeftijd de overstap van Solidarité Scolaire uit Guadeloupe naar Caen. In augustus 2013 maakte hij zijn competitiedebuut voor deze club en vorig seizoen kwam hij tot één doelpunt en vier assists in 25 optredens. De international van Frankrijk Onder-20 is de derde zomeraanwinst van Monaco.

Monaco legde eerder verdediger Fabinho definitief vast en verzekerde zich ook al van de komst van de 24-jarige aanvaller Guido Carrillo. De Argentijn komt voor naar verluidt 8,8 miljoen euro over van Estudiantes. Laatstgenoemde club maakte vorige week zaterdag melding van de transfer van Carrillo, maar Monaco moet de deal nog wel officieel aankondigen.

Bezig met laden …