voetbalzone

AS Monaco slaat grote slag: ‘Hij is een van de beste spitsen ter wereld’

Dominic Mostert01 jun 2017, 20:40
Laatst bijgewerkt: 01 jun 2017, 20:40
Advertentie

AS Monaco heeft Radamel Falcao langer aan de club gebonden. De kampioen van de Ligue 1 meldt donderdagavond dat Falcao zijn verbintenis heeft verlengd tot medio 2020; aanvankelijk lag de Colombiaan vast tot 2018. Het afgelopen seizoen vertolkte Falcao een belangrijke rol in het succes van Monaco.

De spits is volledig opgeleefd na moeizame jaren op huurbasis bij Chelsea en Manchester United. Hij staat al sinds 2013 onder contract in Monaco, maar werd pas in de afgelopen jaargang een vaste waarde. In 31 competitieduels kwam El Tigre tot 21 doelpunten, waarmee hij clubtopscorer werd. "Ik ben blij om mijn avontuur bij AS Monaco voort te zetten", vertelt Falcao.

"Na dit geweldige seizoen had ik maar één wens: deze reis vervolgen. Ik ben ervan overtuigd dat ons project volgend seizoen net zo sensationeel wordt. We gaan voor het hoogste", aldus de 31-jarige scherpschutter. Voor Monaco is zijn handtekening een belangrijke opsteker, want het is de vraag in hoeverre de kampioensploeg bijeen blijft. Bernardo Silva vertrok al naar Manchester City, terwijl Kylian Mbappé, Benjamin Mendy, Fabinho, Tiemoué Bakayoko en Thomas Lemar begeerd zijn op de transfermarkt.

Vicevoorzitter Vadim Vasilyev prijst zich dan ook gelukkig met de contractverlenging van Falcao. "Ik heb altijd gezegd dat Falcao een van de beste spitsen ter wereld is. Hij bewijst dat hij nog steeds in vorm is en het is een genot om hem als leider van het team te hebben. Hiermee tonen we andermaal onze ambities voor de toekomst, na een buitengewoon seizoen."

Bezig met laden …