voetbalzone

AS Monaco stapt naar rechter om verhuizing naar Frankrijk te voorkomen

Matthijs van Laar05 mei 2013, 21:00
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2013, 21:00
Advertentie

AS Monaco is woedend op de organisatie van de Ligue 1 (LFP). Die wil dat de club uit het dwergstaatje in Zuid-Frankrijk zich officieel vestigt op Frans grondgebied, zodat de belastingvoordelen ten opzichte van de andere clubs verdwijnen. In Monaco is het namelijk wettelijk geregeld dat buitenlanders geen belasting over hun inkomen hoeven te betalen, waardoor het voor spelers bijzonder aantrekkelijk is om daar te gaan spelen en wonen.

De Franse bond beoordeelt dat als oneerlijke concurrentie en wil Monaco dan ook dwingen om het hoofdkwartier enkele kilometers verderop, binnen de Franse grens, te vestigen. Geeft de ambitieuze club daar geen gehoor aan, dan dienen zij 200 miljoen euro te betalen om in de Franse competities actief te mogen blijven. In een officieel statement noemen de Monegasken die eis ‘waanzinnig’.

“Wij hebben, na overleg met onze advocaten, besloten om officieel beroep aan te tekenen, om tot een juridische oplossing voor dit dispuut te komen”, luidt het. Het voorstel van de Franse bondsvoorzitter Noel Le Graet om de eis af te kopen door 200 miljoen euro te betalen, noemt AS Monaco ‘onacceptabel’. “Ons standpunt is helder: ASM FC vindt deze eis niet enkel buiten alle proporties, maar bovenal niet te tolereren.”

Bezig met laden …