voetbalzone

AS Monaco wil na promotie direct richting CL: ‘Hopelijk mét Falcao’

Erik van Dam18 mei 2013, 20:41
Laatst bijgewerkt: 18 mei 2013, 20:41
Advertentie

AS Monaco is serieus in de markt voor Radamel Falcao. De Monegasken zouden bereid zijn om de gelimiteerde transfersom van zestig miljoen euro te betalen en de Colombiaan zou al persoonlijk akkoord zijn met de kersverse kampioen van de Ligue 2. Dat laatste ontkende El Tigre onlangs, maar de club uit het Vorstendom is wel degelijk geïnteresseerd in de 27-jarige spits. Trainer Claudio Ranieri bevestigt de belangstelling.

/

“Wie wil er nu geen speler die altijd scoort?”, vraagt de Italiaanse coach zich met gevoel voor retoriek af. “We hopen dat hij komt. Op die manier kunnen we aan het bouwen van een toekomst beginnen.” Monaco verzekerde zich al eerder van promotie naar de Ligue 1 en kroonde zich vrijdag door een 2-1 zege op Le Mans officieel tot kampioen. Waar de meeste promovendi zich vaak richten op handhaving, daar is Monaco niet bang om de ambities van de daken te schreeuwen.

“Ons doel is nu om in de Champions League te spelen”, zegt Ranieri. “Waarom zouden wij niet in staat zijn om volgend seizoen Europa in te kunnen gaan? We moeten nu gewoon een sterk team bouwen en hebben grote plannen.” Falcao is in ieder geval een zomers doelwit voor les Rouge et Blanc, die met de Russische zakenman Dmitry Rybolovlev over een goede geldschieter beschikken. Falcao zou in het Stade Louis II tien miljoen euro per jaar kunnen gaan verdienen en doelman Danijel Subasic zei onlangs al dat de komst van Falcao voor ‘negentig procent zeker is’.

Bezig met laden …