voetbalzone

AS Monaco wint en vangt absolute kraker aan met voorsprong op PSG

Thijs Post15 sep 2013, 15:52
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2013, 15:52
Advertentie

AS Monaco heeft de koppositie in Frankrijk weer overgenomen van Saint-Étienne. De ploeg van trainer Claudio Ranieri won zondag in eigen huis met 1-0 van Lorient (doelpunt Radamel Falcao) en de rood-witte brigade heeft nu een punt voorsprong op Saint-Étienne en twee op Paris Saint-Germain. Voetbalminnend Frankrijk maakt alvast zich op voor volgende week: dan wordt in Parijs de absolute kraker tussen de twee steenrijke titelkandidaten gespeeld.

/

Clubeigenaar Dmitry Rybolovlev betaalde grof geld voor Falcao (liefst zestig miljoen euro), maar de van Atlético Madrid overgenomen superspits lijkt dat bedrag dubbel en dwars waard. In de eerste vier competitiewedstrijden van het seizoen had de Colombiaan er al drie gemaakt en ook zondag kwam hij weer tot scoren. Heel veel hoefde de spits er dit keer niet voor te doen, want na zes minuten benutte hij een strafschop. Het was zijn tweede rake penalty van het seizoen in competitieverband.

Na een overdonderd begin van de Monegasken ging de storm liggen, al knalde verdediger Fabinho nog op de paal. In verdedigend opzicht had het ambitieuze Monaco de zaken prima op orde. Voetballend was het echter niet heel bijzonder wat de thuisploeg liet zien. Ook Falcao speelde geen beste wedstrijd. De spits liet ballen van zijn voet springen, grossierde in het maken van verkeerde keuzes en kwam sowieso nauwelijks in het stuk voor. Na een uur werd de spits, die mogelijk nog vermoeid was van de interlandperiode met de nationale ploeg van Colombia, uit zijn lijden verlost. Bij AS Monaco speelde de van Sevilla overgenomen Geoffrey Kondogbia een solide wedstrijd.

Bezig met laden …