voetbalzone

AS Roma betaalt negen miljoen euro voor Belgisch international

Bart Kruyt24 jun 2015, 20:16
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2015, 20:16
Advertentie

Radja Nainggolan is nu honderd procent speler van AS Roma. De Belgisch international werd na een succesvolle verhuurperiode gekocht van Cagliari, dat wel vijftig procent van de transferrechten in handen hield. Roma heeft nu negen miljoen euro betaald om het resterende deel in handen te krijgen, zo maakt de werkgever van Kevin Strootman bekend op de officiële website van de club.

voetbalzone

Met dit nieuws is het nog niet zeker dat Nainggolan ook daadwerkelijk bij Roma zal blijven: de middenvelder wordt in verband gebracht met onder meer Manchester United en Liverpool en zijn zaakwaarnemer, Ludovico Spinosi, zei vorige week dat men ook Real Madrid 'niet mag uitsluiten'. Mocht er een club zijn die Nainggolan inderdaad wil kopen, dan hoeft er alleen gesproken te worden met Roma; Cagliari heeft niets meer over de mannetjesputter te zeggen.

De 27-jarige Nainggolan maakte halverwege het seizoen 2013/14 de overstap van Cagliari naar Roma, zoals gezegd eerst op huurbasis. De hoofdstedelingen betaalden daar drie miljoen euro voor en maakten na afloop van het seizoen zes miljoen euro over voor de helft van de transferrechten. Nu betaalt Roma nog eens negen miljoen, waardoor de totaalsom uitkomt op achttien miljoen euro.

Bezig met laden …