AS Roma blijft foutloos, knappe comeback levert Milan niets op

Bart Kruyt27 okt 2013, 15:59
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2013, 15:59

AS Roma zit ook na negen competitiewedstrijden nog zonder puntenverlies. De ploeg van Rudi Garcia leek te gaan morsen bij Udinese, dat de gevaarlijkste ploeg was en met elf tegen tien kwam te staan toen Maicon een rode kaart kreeg, maar negen minuten voor tijd trok Roma toch nog aan het langste eind. Michael Bradley schoot op aangeven van Kevin Strootman de 0-1 tegen de touwen. Juventus was al na een helft klaar met Genoa, terwijl AC Milan zich terugvocht van een 2-0 achterstand bij Parma. Door een goal in blessuretijd gingen i Rossoneri echter toch nog onderuit: 3-2.

/

Udinese - AS Roma 0-1
Strootman stond in de basis bij AS Roma, dat het erg lastig had bij Udinese. De gastheer (die voor het duel van zondag 22 thuiswedstrijden op rij ongeslagen was) zette in de eerste helft veel druk naar voren en kreeg al in de derde minuut de eerste goede kans, maar Morgan De Sanctis zag een schot van Luis Muriel maar net naast gaan. Een inzet van Antonio Di Natala miste kracht, terwijl Leandro Castan op acrobatische wijze een poging van Gabriel Silva van de doellijn haalde. Ook de lat werd nog geraakt en Roma, dat zelf niet verder was gekomen dan gevaarlijke schoten van Daniele De Rossi en Miralem Pjanic, mocht van geluk spreken dat het bij rust nog 0-0 was.

In de tweede helft leek Roma wat meer controle over de wedstrijd te krijgen. De bezoekers hadden meer balbezit, maar wisten niet tot noemenswaardige kansen te komen. Udinese werd nog wel gevaarlijk, via Di Natale, maar zijn schot ging rakelings langs het doel van De Sanctis. Roma stond op dat moment al met een man minder op het veld, want Maicon had even hiervoor zijn tweede gele kaart gepakt. Het duel leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar negen minuten voor tijd trok Roma uit het niets toch aan het langste eind. Strootman legde de bal breed op Bradley, die met binnenkant voet de 0-1 binnenschoot. Roma blijft zodoende vijf punten voor staan op Napoli en Juventus.

/

Juventus - Genoa 2-0
Juventus verloor van Fiorentina en Real Madrid, maar maakte tegen Genoa een einde aan de slechte reeks. De ploeg van Antonio Conte won met 2-0 en werd op weg geholpen door een dubieuze strafschop. De overtreding van Davide Biondini op Kwadwo Asamoah was weliswaar duidelijk te zien, maar leek toch buiten het strafschopgebied te worden gemaakt. De bal ging desondanks op de stip en Arturo Vidal knalde de 1-0 in het dak van het doel. De voorsprong was wel verdiend, want Juve was de bovenliggende partij en had voor dit doelpunt al wat kansen gekregen. Ook na de 1-0 bleef de thuisploeg sterker en Carlos Tévez maakte er tien minuten voor rust na een goede actie 2-0 van.

Genoa mocht zich in de rust beklagen over de strafschop, maar speelde niet goed genoeg om aanspraak te kunnen maken op een goed resultaat. Juve was in de eerste helft heer en meester geweest en Vidal had nog de lat geraakt, terwijl Mattia Perin een aantal keer moest redden. In de tweede helft probeerde Genoa met twee invallers nog wat aan de achterstand te doen, maar Juve bleef de bovenliggende partij en speelde de wedstrijd vrij eenvoudig uit. Genoa kreeg nog wel een paar mogelijkheden om de eer te redden, maar slaagde daar niet in, terwijl Juve kansen om verder uit te lopen niet benutte.

/

Parma - AC Milan 3-2
AC Milan vocht zich op bezoek bij Parma terug van een 2-0 achterstand, maar stond uiteindelijk toch met lege handen. De thuisploeg kwam na ruim een kwartier op voorsprong via Marco Parolo, die profiteerde van een uitstekende actie van Jonathan Biabiany en scoorde nadat een schot van Amauri was mislukt. Kort voor rust schreef Parolo ook een assist op zijn naam en verdubbelde Antonio Cassano de marge, waardoor Milan een vervelende middag tegemoet leek te gaan. Walter Gargano raakte in de tweede helft nog de lat namens Parma, maar vervolgens vocht Milan zich in twee doldwaze minuten terug in de wedstrijd.

Alessandro Matri (die in het veld was gebracht voor de tegenvallende Mario Balotelli) verzorgde de aansluitingstreffer en kort daarna kopte Matias Silvestre uit een hoekschop de 2-2 binnen, nadat Cristian Zapata nog de lat had geraakt. Riccardo Montolivo hielp Milan zelfs nog bijna aan de voorsprong, maar zijn schot ging net naast, terwijl Nicola Sansone Milan-doelman Gabriel tot een redding dwong. Parma en Milan leken de punten daardoor te gaan delen, maar diep in blessuretijd trok de thuisploeg toch nog aan het langste eind. Parolo schoot een vrije trap van afstand binnen en bezorgde Parma zodoende de zege.