voetbalzone

AS Roma boekt op overtuigende wijze zevende overwinning op rij

Daniel Cabot Kerkdijk04 mrt 2016, 21:39
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2016, 21:39
Advertentie

AS Roma heeft vrijdagavond korte metten gemaakt met Fiorentina. Het team van trainer Luciano Spalletti was in eigen huis een maatje te groot voor de bezoekers uit Florence, die een jaar lang zonder minimaal vier tegendoelpunten in een Serie A-duel verstoken waren gebleven: 4-1. Mohamed Salah, ex-speler van la Viola, was met twee treffers en een assist de beste man aan de kant van i Giallorossi. Door de zege staat AS Roma nu derde op de ranglijst, met drie punten meer dan het Fiorentina van Paulo Sousa.

/

De ploeg van Spalletti legde in de eerste helft al de basis voor de overwinning; de zevende Serie A-zege op rij. Fiorentina was in de openingsfase enigszins dreigend, maar AS Roma hield de controle over het duel en nam na iets meer dan twintig minuten de leiding. Na voorbereidend werk van Salah, die wellicht ietwat buitenspel stond, was het Stephan El Shaarawy die voor de 1-0 zorgde. Luttele minuten later verscheen de Egyptenaar enigszins gelukkig op het scorebord. De inzet van de aanvaller werd door David Astori flink van richting veranderd; 2-0.

AS Roma drukte door en Fiorentina mocht zich gelukkig prijzen dat een poging van Diego Perotti, na een flater van Astori, tegen het aluminium ging. Het was echter niet de avond van de bezoekers: zowel Borja Valero als Matias Vecino moest geblesseerd afhaken en Perotti maakte er na voorbereidend werk van Lucas Digne en El Shaarawy zelfs 3-0 van. Op slag van rust werd het toch 3-1: na een charge van Digne op Cristian Tello schoot Josip Ilicic raak vanaf elf meter.

Na de onderbreking hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar na nog geen uur spelen vergrootte AS Roma toch weer de voordelige marge. Facundo Roncaglia lette niet goed op en ontregelde de buitenspelval. Salah kon zodoende, na een heerlijke pass van Miralem Pjanic, de bal achter Ciprian Tatarusanu werken: 4-1. De fans werden een kwartier voor tijd nog op hun wenken bediend: Francesco Totti kreeg een daverend applaus toen hij als vervanger van El Shaarawy het veld betrad. Het waren voor de legende, die zijn 593e competitieduel speelde, zijn eerste speelminuten sinds zijn welbekende dispuut met Spalleti. In de extra tijd schoot hij nog een vrije trap tegen de paal.

Bezig met laden …