AS Roma doet wat het moet doen en drukt Palermo dieper in de zorgen

Yanick Vos12 mrt 2017, 21:40
Laatst bijgewerkt: 12 mrt 2017, 21:40

AS Roma heeft zondagavond geen fout gemaakt op bezoek bij Palermo. De laagvlieger van de Serie A werd met 0-3 opzij gezet. Door de zege neemt de ploeg van trainer Luciano Spaletti de tweede plaats weer over van Napoli. De achterstand op koploper Juventus is acht punten.

Roma begon zonder Kevin Strootman. De Nederlander werd gespaard door de Roma-coach en speelde alleen de laatste twintig minuten mee. De bezoekers uit Rome stonden bij zijn invalbeurt al met 0-1 voor door een doelpunt van Stephan El Shaarawy. Hij opende na 22 minuten de score na knap voorbereidend werk van Clément Grenier.

Vlak nadat Strootman het veld was ingekomen, tekende Edin Dzeko voor de 0-2. Hij werd de diepte ingestuurd door Radja Nainggolan, nam de bal knap mee en rondde beheerst af. De eindstand werd op 0-3 bepaald door Bruno Peres. Strootman zag de ruimte, gaf aan en zag zijn ploeggenoot de derde Roma-treffer voor zijn rekening nemen.