AS Roma houdt druk op Inter en is na zege in Parma weer lijstaanvoerder

Peter Nusselder01 mei 2010, 19:57
Laatst bijgewerkt: 01 mei 2010, 19:57
/

AS Roma heeft in het uitduel met Parma geen fout gemaakt en is in ieder geval voor een dag koploper in de Serie A. Francesco Totti zette zijn ploeg al snel op voorsprong en stelde na rust Rodrigo Taddei in staat om de 0-2 binnen te koppen. Davide Lanzafame scoorde met het hoofd 1-2, maar daar bleef het bij. Roma vestigt nu de hoop op Lazio, dat zondag Internazionale ontvangt.

Roma liet er in Parma geen gras over groeien en had slechts vier minuten nodig om op voorsprong te komen: Totti bezorgde zijn ploeg met een prachtige lob een droomstart, 0-1. De thuisploeg liet zich echter ook niet onbetuigd en werd vooral via Jonathan Biabiany gevaarlijk. Hoewel Parma aandrong, werd Roma-goalie Julio Sergio amper op de proef gesteld.

/

Dat Roma als runner-up in de Serie A nog in een felle titelstrijd verwikkeld is met Internazionale en Parma als nummer tien al uitgespeeld is, was na de openingstreffer van Totti niet te merken. De ploeg van trainer Claudio Ranieri beperkte zich vooral tot verdedigen, maar deed dat wel met succes en zocht zodoende met een minieme voorsprong de kleedkamer op.

Na de pauze had wederom Totti een vroege beslissing kunnen forceren, maar zijn inzet strandde op de paal. Op aangeven van de aanvoerder wist even later ook Daniele De Rossi niet voor de tweede treffer van Roma te zorgen. Invaller Hernán Crespo mikte namens de gastheren iets te hoog, toen hij met een lob Julio Sergio trachtte te verschalken. Lanzafame slaagde er evenmin in de 1-1 te scoren.

Twintig minuten voor tijd leek Taddei aan alle onzekerheid een eind te maken: op aangeven van Totti kopte hij fraai de 0-2 tegen de touwen. Toch toonde Parma veerkracht en enkele minuten later knikte Lanzafame de aansluitingstreffer binnen. Met tien man (Luis Antonio Jiménez kreeg rood) bleef de gelijkmaker echter uit. Roma kan zondag met behulp van aartsrivaal en stadgenoot Lazio koploper blijven: Inter komt dan op bezoek in Rome.