voetbalzone

AS Roma kan Wijnaldum met één druk op de knop vervangen met landgenoot

Jeroen van Poppel22 jun 2023, 00:22
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2023, 00:22
Advertentie

AS Roma krijgt de kans om Donny van de Beek toe te voegen aan de selectie, zo meldt Gianluca Di Marzio. De 26-jarige middenvelder heeft geen toekomst bij Manchester United, dat hem daarom te huur heeft aangeboden in Rome. De Italianen beschouwen Van de Beek als serieuze optie, maar zijn komst heeft momenteel geen prioriteit.

Van de Beek is op de weg terug na een verschrikkelijke knieblessure, die de voormalig Ajacied op 3 januari opliep tegen Bournemouth (3-0 winst). Van de Beek kreeg die dag van manager Erik ten Hag een zeer spaarzame kans in de basis. Vlak voor rust kwam de middenvelder terecht in een zeer onfortuinlijke botsing met Marcos Senesi, waardoor de knie van Van de Beek compleet verdraaide. In totaal kwam hij afgelopen seizoen tot tien optredens, zonder assists of doelpunten.

Het herstel van Van de Beek verloopt goed. De negentienvoudig Oranje-international verwacht de voorbereiding op het nieuwe seizoen volledig mee te kunnen draaien en maakt zich dan ook op voor eerherstel. Van de Beek zou dolgraag vechten voor zijn kans, maar Ten Hag ziet weinig perspectief voor hem. Manchester United biedt Van de Beek, die tot medio 2025 vastligt, daarom te huur aan bij geïnteresseerde clubs.

Van de Beek zou in de Italiaanse hoofdstad de opvolger kunnen worden van landgenoot Georginio Wijnaldum, die afgelopen seizoen door Roma gehuurd werd van Paris Saint-Germain. Laatstgenoemde brak heel vroeg in het seizoen zijn scheenbeen en was daardoor langdurig uitgeschakeld. Begin 2023 maakte Wijnaldum zijn rentree, maar in de periode daarna kon hij José Mourinho ondanks diverse basisplaatsen niet volledig overtuigen. Roma besloot de optie tot koop in het huurcontract voor Wijnaldum niet te lichten.

Bezig met laden …