voetbalzone

AS Roma morst in Udine dure punten in strijd om Europa League-ticket

Daniel Cabot Kerkdijk09 mrt 2013, 21:40
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2013, 21:40
Advertentie

AS Roma heeft dure punten verspeeld in de strijd om Europees voetbal. De hoofdstedelingen kwamen zaterdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen medesubtopper Udinese en hierdoor kan Internazionale, dat met de vijfde plaats aan het eind van het seizoen recht heeft op een Europa League-ticket, zondag uitlopen als men het opneemt tegen Bologna. De Romeinen blijven zevende; Udinese staat negende.

Maarten Stekelenburg zag er niet denderend uit bij de tegentreffer, maar in de eerste helft stond hij goed op zijn post. Al na drie minuten moest de Haarlemmer met zijn vuisten in actie komen op een schot van Antonio Di Natale. Het ging op het doorweekte veld van Stadio Friuli gelijk op en Alessandro Florenzi kreeg na tien minuten een uitstekende kans voor de bezoekers, want na een snel genomen vrije trap van Francesco Totti faalde hij oog in oog met doelman Zeljko Brkic. Na twintig minuten was het wel raak voor i Giallorossi, die de laatste drie duels wisten te winnen.

Florenzi kopte een voorzet van Totti via de handen van Brkic op de lat, maar in de rebound tikte Érik Lamela binnen: 0-1. Beide partijen hielden elkaar zonder goed te voetballen in de houdgreep in Oost-Italië. Na de pauze trachtte Udinese, dat al elf thuiswedstrijden ongeslagen is in de Serie A en in de laatste dertien duels maar één keer verloor, om meer gevaar te stichten, maar de defensie van Roma bleef eenvoudig overeind. In aanvallend opzicht lieten de gasten ook niets zien en Totti was onzichtbaar. Hij had bovendien al geel op zak, foeterde constant op de arbiter en werd daarom gewisseld.

Direct na het vertrek van il Bimbo d’Oro kwamen i Zebrette langszij; Luis Muriel versloeg Stekelenburg met een schot door diens benen en tekende voor de 1-1. In de laatste veertien uitwedstrijden in de competitie hield Roma slechts één keer ‘de nul’. Ruim een kwartier voor tijd pakte Thomas Heurtaux een directe rode kaart na een aanslag op Florenzi, maar ondanks de overtalsituatie bleef Roma behoudend voetballen. In de slotminuut kreeg Roma in de persoon van Pablo Osvaldo nog een enorme kans, maar de Italiaans international plaatste de bal naast.

Bekijk hier het doelpunt van Luis Muriel:

Bezig met laden …