voetbalzone

AS Roma ontslaat Eusebio Di Francesco na eliminatie in Champions League

Daniel Cabot Kerkdijk07 mrt 2019, 17:09
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2019, 17:09
Advertentie

Eusebio Di Francesco is niet langer trainer van AS Roma. De werkgever van Justin Kluivert en Rick Karsdorp maakt donderdagavond via de officiële kanalen bekend dat de oefenmeester is ontslagen. De beslissing van de Romeinen valt daags na de eliminatie door FC Porto in de achtste finales van de Champions League.

Di Francesco, 49 jaar, stond sinds de zomer van 2017 voor de selectie van AS Roma, de club waarmee hij in 2001 de landstitel veroverde. “Namens mezelf en iedereen van de club wil ik Eusebio bedanken voor zijn werk en betrokkenheid”, laat voorzitter Jim Pallotta op de clubsite weten. “Sinds zijn terugkeer bij de club heeft Eusebio zich altijd professioneel gedragen en het belang van de club vooropgesteld. We wensen hem al het beste in de toekomst.”

AS Roma verloor woensdagavond met 3-1 van FC Porto en dat was ontoereikend na de 2-1 zege in het eigen Stadio Olimpico. Dat was de tweede tegenvaller in korte tijd, daar afgelopen zaterdag de Romeinse derby tegen Lazio met 3-0 verloren was gegaan. Di Francesco weigerde in Oporto de media te woord te staan en hoorde vandaag de mededeling over zijn ontslag, na een vergadering tussen de directeuren Monchi, Mauro Baldissoni en Guido Fienga op het trainingscomplex.

Onder leiding van Di Francesco eindigde AS Roma afgelopen seizoen op een derde plaats en bereikte men zelfs de halve finales van de Champions League. Deze voetbaljaargang is de club op een vijfde plaats in de Serie A te vinden en bedraagt de achterstand op nummer drie AC Milan slechts vier punten. De verwachting is dat Claudio Ranieri, die tussen september 2009 en februari 2011 al voor de club werkzaam was, als interim-trainer gaat fungeren.

Bezig met laden …