voetbalzone

‘AS Roma probeert het in de zomer opnieuw bij Oranje-international’

Erik van Dam06 apr 2016, 00:00
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2016, 00:00
Advertentie

AS Roma wil volgens de Italiaanse tabloids in de zomer weer een poging wagen voor Jordy Clasie. De 24-jarige middenvelder stapte na zijn vierde seizoen als basisspeler bij Feyenoord voor zo’n tien miljoen euro over naar Southampton, waar hij Ronald Koeman weer tegenkwam. Roma was toen ook geïnteresseerd, maar verloor de strijd en is Clasie nadien blijkbaar blijven volgen.

/

Door enkelproblemen beleefde Clasie een valse start in Engeland, maar daarna veroverde hij langzaamaan een plek op het middenveld bij Southampton. Koeman gebruikte hem in de Premier League in totaal zeventien keer en slechts in één wedstrijd daarvan was Clasie invaller. Wel werd hij met grote regelmaat voortijdig naar de kant gehaald: hele wedstrijden uitspelen deed Clasie nog maar weinig.

Gezien de recente verandering van woonomgeving en club lijkt het niet voor de hand te liggen dat Clasie alweer een nieuwe transfer wil maken. Roma zou in dat geval geduld moeten betrachten. De club van Kevin Strootman doet het uitstekend sinds Luciano Spalletti het roer overnam van Rudi Garcia en staat momenteel derde in de Serie A, op tien punten van Juventus en vier van Napoli.

Bezig met laden …