AS Roma slaat na rust vier keer toe; Strootman draagt aanvoerdersband

Gijs Freriks20 aug 2016, 19:52
Laatst bijgewerkt: 20 aug 2016, 19:52

AS Roma heeft geen fout gemaakt in de eerste speelronde van de Serie A. De drievoudig kampioen van Italië keek zaterdagavond bij rust nog tegen een 0-0 stand aan tegen Udinese, maar daarna werd er vier keer gescoord: 4-0. Diego Perotti werd de eerste invaller sinds Vincenzo Montella in 2002 die twee keer in één Serie A-wedstrijd het net heeft weten te vinden.

/

Luciano Spalletti voerde ten opzichte van de Champions League-wedstrijd tegen FC Porto van afgelopen woensdag (1-1) vijf wijzigingen door en dat betekende onder meer dat Bruno Peres mocht debuteren en Wojciech Szczesny terugkeerde in het doel. Met Kevin Strootman als aanvoerder waren de beste kansen in de eerste helft voor Roma: Bruno Peres’ schot leverde echter geen doelpunt op en Edin Dzeko tikte van dichtbij over na een voorzet van Mohamed Salah.

Udinese bood Roma bij vlagen prima tegenstand en werd zelf gevaarlijk via Silvan Widmer, Duvan Zapata en Rodrigo De Paul, maar kon het Szczesny niet écht moeilijk maken. De beste mogelijkheid voor Roma in het restant van de eerste helft was voor Stephan El Shaarawy, maar zijn dropkick werd relatief eenvoudig gepakt door Orestis Karnezis. De 30.940 in het Stadio Olimpico aanwezige supporters hoopten dat Roma in de tweede helft wél zou scoren en dat lukte ook.

I Giallorossi kwamen veel feller voor de dag dan in het eerste bedrijf en nadat Radja Nainggolan (volley over), Dzeko (knappe reflex van Karnezis) en Bruno Peres (van de lijn gehaald door Silvan Widmer) al kansen onbenut hadden gelaten, scoorde Perotti na 65 minuten uit een strafschop. Hij mocht aanleggen na een overtreding van Danilo. Perotti maakte er even later, opnieuw vanaf elf meter, ook 2-0 van. Perotti was na 57 minuten in de ploeg gekomen voor El Shaarawy. Via Dzeko en Salah werd het ook nog 4-0.