voetbalzone

AS Roma-trainer woedend op tevreden spelers: ‘Je moet boos zijn’

Thijs Post08 mrt 2016, 22:26
Laatst bijgewerkt: 08 mrt 2016, 22:26
Advertentie

AS Roma kreeg in Rome met 0-2 klop van Real Madrid en leek daardoor al zo goed als kansloos voor een volgende plek in de Champions League, maar de Romeinen kregen in Spanje nog voldoende kansen op een goed resultaat. Mohamed Salah en Edin Dzeko verprutsten echter enorme mogelijkheden, waardoor AS Roma ook in Madrid met 2-0 verloor. Luciano Spalletti is woedend.

/

Op de vraag of hij trots was op het spel van zijn ploeg, reageerde de coach als door een wesp gestoken. “Nee, je moet boos zijn en je moet realiseren dat je een kans hebt weggegooid. We moeten eerlijk zijn: 2-0 in de eerste wedstrijd, 2-0 in de tweede wedstrijd. Dat zijn de feiten”, aldus Spalletti in gesprek met Sport Mediaset. “Ik weet niet wat we nog meer hadden kunnen doen. Ik wist dat we konden knokken voor kwalificatie voor de volgende ronde. Ja, we hebben goed gespeeld en we verdienen een compliment, maar de realiteit is dat we moeten groeien op het gebied van mentaliteit, overtuiging en wilskracht. Op sommige vlakken zijn we nog zwak.”

“Bij tegenslag kunnen wij niet meer de ploeg zijn die we willen zijn. Het is niet dat Real Madrid in topvorm is, op dit moment is Real Madrid zeker niet onverslaanbaar. Relaxed of tevreden, dat kunnen we absoluut niet zijn. Hoe kunnen we dat nou zijn als we twee keer met 2-0 verliezen? We moeten naar de realiteit kijken: het was niet genoeg, we moeten meer doen. Als ik in de kleedkamer kom en ik zie tevreden spelers omdat ze complimenten hebben gekregen, dan ben ik uitermate teleurgesteld. Dan voel ik een bepaalde pijn in mijn lichaam.”

Middenvelder Alessandro Florenzi sloot zich aan bij de coach. “Het draait uiteindelijk erom wie de meeste doelpunten maakt”, zo erkende hij na afloop. “Het maakt niet of je goed of slecht hebt gespeeld. Doelpunten maken het verschil en daar zijn we niet in geslaagd. Niet één keer. Het heeft niet met een gebrek aan ervaring te maken, we zijn hier zelf verantwoordelijk voor. We hebben twee goede duels gespeeld, we hebben Real Madrid gedurende lange periodes onder druk gezet, maar het heeft niets opgeleverd. Of we komend seizoen weer in de Champions League spelen? Ja, absoluut.”

Cristiano Ronaldo heeft nu al zes seizoenen op rij minimaal 40 doelpunten voor Real Madrid gemaakt. #rearom

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Bezig met laden …