voetbalzone

‘AS Roma verwacht dat Wijnaldum WK mist en pas in januari terug is’

Wessel Antes22 aug 2022, 09:16
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2022, 09:16
Advertentie

AS Roma gaat er niet vanuit dat Georginio Wijnaldum met het Nederlands elftal naar Qatar zal afreizen voor het WK, aldus Corriere dello Sport. De club, die Wijnaldum dit seizoen huurt van Paris Saint-Germain, verwacht de 31-jarige middenvelder pas in januari terug op het veld. In het minst slechte scenario zal de Nederlander door zijn scheenbeenbreuk twee tot drie maanden aan de kant staan.

Bij een operatie is dat de meest gunstige tijdlijn voor Wijnaldum, die er ook voor kan kiezen om zich niet te laten opereren. In dat geval zou hij wel definitief een streep moeten zetten door het WK met Oranje. Daarnaast kan zijn blessure grote gevolgen hebben voor de optie tot koop die Roma heeft bedongen. De koopoptie van acht miljoen euro kon verplicht worden voor Roma indien de Italianen zich plaatsen voor de groepsfase van de Champions League of wanneer Wijnaldum in tenminste de helft van alle Serie A-wedstrijden binnen de lijnen komt. Dat laatste wordt nu lastig.

Roma maakte zondag via de officiële kanalen melding van de breuk in Wijnaldum zijn rechterscheenbeen, al heeft de club tot op heden nog geen update gegeven. De middenvelder sprak twee weken geleden bij zijn presentatie in de Italiaanse hoofdstad nog de hoop uit om bondscoach Louis van Gaal snel te overtuigen. "Het wordt een lastig jaar, want je moet als speler normaal gesproken echt in het seizoen groeien. Nu moet ik meteen ijzersterk beginnen. Dat zal moeilijk worden, want het WK is al in de winter. Onmogelijk is het niet, maar voor mij is het belangrijk om goed te beginnen. Dan ben ik er zo snel mogelijk klaar voor."

Van Gaal besloot eind mei tot ieders verbazing om Wijnaldum, die nauwelijks aan de bak kwam bij PSG, niet op te roepen. "Hij zit er niet bij omdat hij niet geleverd heeft", zo verklaarde de bondscoach. "Ik lees dan dat het komt doordat hij minder minuten heeft gemaakt of wat dan ook. Dat is het niet, want aan dat principe kan ik niet vasthouden. Hij heeft tijdens de kwalificatie onder mij van de zes wedstrijden er vijf gespeeld, toen heb ik hem drie keer gewisseld. Ik vind dat je moet leveren bij Oranje. Het is geen revalidatiecentrum of wat dan ook, ik moet gewoon de beste spelers selecteren, want anders val ik door de mand."

Bezig met laden …