voetbalzone

Asamoah Gyan door BBC verkozen tot Afrikaans speler van het jaar

Matthijs van Laar17 dec 2010, 16:37
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2010, 16:37
Advertentie

De Ghanese aanvaller Asmoah Gyan heeft zich vrijdag laten kronen tot BBC African Footballer of the Year. De prestigieuze award, die jaarlijks wordt uitgereikt door de Britse staatsomroep aan de beste Afrikaanse voetballer van het kalenderjaar, ging met de uitverkiezing van Gyan voorbij aan favorieten als Samuel Eto’o en Didier Drogba.

/

Het drietal was samen met Yaya Touré en André ‘Dede’ Ayew genomineerd voor de onderscheiding. De keuze van de fans, die konden stemmen via de website van de BBC en SMS, viel uiteindelijk op de speler van Sunderland. “Ik ben hier heel erg blij mee. Ik kan het gewoon niet geloven”, reageerde Gyan. “Ik wil iedereen bedanken die op mij gestemd heeft.”

De uitverkiezing lijkt Gyan met name te danken te hebben aan zijn sterke optredens tijdens het WK in Zuid-Afrika. Ghana reikte daar tot de kwartfinales, waarin het land bijzonder ongelukkig werd uitgeschakeld door Uruguay. In de slotminuten van de verlenging kreeg uitgerekend Gyan de mogelijkheid om het duel vanaf elf meter te beslissen, maar zijn strafschop eindigde op de lat.

Bezig met laden …