voetbalzone

'Asamoah is nog een jonge vent en moet dit zo snel mogelijk vergeten'

Bart Kruyt03 jul 2010, 16:31
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2010, 16:31
Advertentie

John Pantsil vindt dat Asamoah Gyan zijn gemiste penalty in het duel van Ghana met Uruguay zo snel mogelijk moet vergeten. Pantsil, die zijn ploeggenoot in de laatste seconde van de verlening een strafschop op de lat zag schieten, denkt dat het anders op lange termijn een probleem kan gaan worden voor Gyan.

/

“Als team moeten we zorgen dat hij dit zo snel mogelijk vergeet. Asamoah is een jonge vent en als hij er vaak aan blijft denken gaat het een rol spelen in de rest van zijn carrière. We hebben geloof dat hij het achter zich kan laten”, laat de aanvoerder weten. De 24-jarige Gyan, die in de beslissende strafschoppenserie wel tot scoren wist te komen, was na afloop van het duel ontroostbaar.

“Asamoah voelt zich verschrikkelijk. We hebben hem gezegd dat iedereen een penalty kan missen en dat het een deel van het spel is”, vervolgt Pantsil. “In de kleedkamer was iedereen aan het huilen. We waren er zo dichtbij, dit is pijnlijk voor Ghana en voor heel Afrika. Deze kans krijgen we nooit meer.” In plaats van Ghana wordt Uruguay, dat de penaltyreeks met 4-2 winnend wist af te sluiten, de tegenstander van het Nederlands elftal in de halve finale.

In deze wedstrijd moet Uruguay het sowieso zien te redden zonder Luis Suárez, die tegen Ghana een bewuste rode kaart pakte. De Ajacied krijgt nog te horen voor hoeveel duels hij geschorst zal worden en bondscoach Oscar Tabarez hoopt gewoon op één wedstrijd: “Het is niet onze schuld dat Ghana die strafschop mist. Het zou oneerlijk zijn om Luis nu opeens voor twee duels te schorsen, omdat wij doorbekeren.”

Bezig met laden …