voetbalzone

Asprilla krijgt groots afscheidsduel in Medellín

05 jul 2009, 09:40
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2009, 09:40
Advertentie
Faustino Asprilla is officieel niet langer profvoetballer. De 39-jarige Colombiaan heeft zaterdag in een uitverkocht Estadio Atanasio Girardot in Medellín met een afscheidswedstrijd de voetballerij definitief gedag gezegd. De markante aanvaller werd in een witte limousine de atletiekbaan opgereden, waarna hij gekleed in een zwarte smoking over een goudkleurige loper naar de middenstip liep.



Op de middenstip hield Asprilla, beter bekend als El Tino, een afscheidsrede. "Ik verlaat dit prachtige stadion met een onbeschrijflijk gevoel. Hier werd ik met Atlético Nacional voor het eerst kampioen." Asprilla is een van de beste spelers die Colombia ooit heeft gekend. De Zuid-Amerikaan kwam in zijn loopbaan onder meer uit voor Parma en Newcastle United, en speelde op de WK's van 1994 en 1998.

Asprilla deed actief mee in het georganiseerde afscheidsduel tussen het team van Atlético Nacional uit 1991 en 'Los Amigos de Tino', de vrienden van Asprilla. Onder anderen Carlos Valderrama, Roque Junior, Aílton, Adolfo Valencia en Iván Cordoba maakten hun opwachting. Atlético Nacional won met 3-2 door onder meer twee goals van de eveneens gestopte Víctor Aristizábal, waarvan één op aangeven van Asprilla.



Bezig met laden …