Assaidi debuteert in bizar duel, Fener verspeelt zege in extra tijd

Bart Kruyt20 sep 2012, 20:55
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2012, 20:55

Oussama Assaidi kan met een goed gevoel terugkijken op zijn debuut voor Liverpool. De van sc Heerenveen overgenomen aanvaller mocht in de basis beginnen tegen Young Boys en deed het heel aardig in de opvallende 3-5 overwinning van the Reds in Zwitserland. Assaidi, net terug van een liesblessure, deed een kleine zeventig minuten mee in de eerste groepswedstrijd van poule A. In poule C leek Fenerbahçe een einde te maken aan een reeks van negen wedstrijden waarin het niet wist te winnen van Franse ploegen, maar Olympique Marseille kwam kort voor tijd toch nog op gelijke hoogte: 2-2. Dirk Kuyt ontbrak wegens een blessure.

/

Young Boys - Liverpool 3-5
Liverpool speelt zondag in de competitie tegen aartsrivaal Manchester United en gaf daardoor vrijwel alle basisspelers rust voor het treffen met Young Boys. Brendan Rodgers stuurde een B-ploeg in het veld, maar zag zijn elftal desondanks goed starten. Al in de vierde minuut kwam Liverpool op voorsprong, dankzij een lachwekkend eigen doelpunt. Stewart Downing haalde de achterlijn en trok de bal voor, waarna Christoph Spycher het speeltuig ongehinderd weg kon koppen. Hij kopte de bal echter hard op het hoofd van Juhani Ojala, die daardoor zijn eigen doelman passeerde. Liverpool bleef hierna de betere ploeg en Assaidi probeerde het nog met een gevaarlijk schot, dat echter van richting werd veranderd en daardoor slechts een corner opleverde.

Young Boys had het moeilijk, maar kwam acht minuten voor rust toch op gelijke hoogte. José Enrique ging bij het uitverdedigen hopeloos in de fout en stelde Raphaël Nuzzolo daarmee in staat om de 1-1 binnen te werken. Liverpool herstelde de voorsprong echter al snel weer en twee minuten na de goal van Nuzzolo kopte debutant Andre Wisdom uit een hoekschop van Nuri Sahin de 2-1 binnen. Aan de overkant raakte Alexander Farnerud vervolgens de paal, waardoor Liverpool met de schrik vrijkwam en met een voorsprong ging rusten. Kort na de rust schoot Assaidi een vrije trap net over, voordat Young Boys op gelijke hoogte kwam door een rake kopbal van Ojala, die na zijn eigen doelpunt uit de eerste helft dus ook nog scoorde in het goede doel.

Young Boys ging na de gelijkmaker op zoek naar een voorsprong en vond die ook. Een klein halfuur voor tijd werd Gonzalo Zarate de diepte in gestuurd door Raul Bobadilla en hij wipte de bal over de kansloze Brad Jones, die alleen maar kon applaudisseren voor de keurige afronding. Liverpool gaf zich echter niet zomaar gewonnen en kwam al snel weer langszij, dankzij een treffer van Sebastian Coates, die evenals Wisdom in de eerste helft trefzeker was uit een corner. Fabio Borini claimde deze goal, maar hij had een groter aandeel in de 3-4: de invaller speelde Jordan Henderson vrij, die onzelfzuchtig was en Jonjo Shelvey liet scoren. Michael Frey miste vervolgens een enorme kopkans, waarna Shelvey met zijn tweede goal van de avond het doelpuntenfestijn in het slot gooide.

/

Fenerbahce - Olympique Marseille 2-2
De bezoekers uit Frankrijk, met Joey Barton in de basis, waren in het eerste bedrijf min of meer opgewassen tegen Fenerbahçe, dat echter van een verdedigingsfout profiteerde. Jérémy Morel verspeelde de bal en na een goede één-twee schoot Caner Erkin de bal in de 28e minuut onder doelman Steve Mandanda door: 1-0. Na een klein uur spelen verdubbelde Fenerbahçe de voordelige marge. Alex mocht tussen twee verdedigers in met het hoofd voor de 2-0 zorgen en kreeg enkele minuten later een publiekswissel. Met André-Pierre Gignac en Jordan Ayew als invallers zochten de Zuid-Fransen in het laatste half uur naar een aansluitingstreffer en die werd gemaakt door Mathieu Valbuena, waarna André Ayew in blessuretijd de gelijkmaker binnenkopte: 2-2. Voor Fenerbahçe zal de remise aanvoelen als een nederlaag.