voetbalzone

Assist Huysegems draagt bij aan zege Genk

01 feb 2009, 21:58
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2009, 21:58
Advertentie
Racing Genk blijft de aansluiting zoeken bij de top drie in de Jupiler League. De ploeg begon de tweede seizoenshelft twee weken geleden met een valse start, maar liet zondag tegen Lokeren zien dat het ook lastige uitduels in winst om kan zetten (1-2).

De bezoekers lieten zich vanaf het begin duidelijk gelden en probeerde het enkele malen van afstand. Oud FC Twente-speler Stein Huysegems kon in zijn eerste wedstrijd voor Genk echter nog zijn naam op het scorebord noteren. Lokeren, dat voor aanvang van het duel slechts drie punten achter Genk stond, kroop meer uit zijn schulp en kwam zelfs op voorsprong. Ietwat fortuinlijk gebeurde dat echter wel; Omer Golan werkte de bal in het doel, maar gebruikte daarbij mogelijk zijn hand.

De tegentreffer weerhield Genk er niet van vol op de aanval te blijven spelen, hetgeen beloond werd met de uiteindelijke zege. Nadat Lokeren twee kansen op de 2-0 onbenut liet, sloeg Genk wel toe met de gelijkmaker, een frommelgoal van Tom de Mul. Voor de oud-Ajacied betekende het pas de eerste treffer in een officiële wedstrijd in de Belgische competitie. Vlak voor tijd bezorgde Adam Nemec zijn ploeg de volle winst, door een voorzet van Huysegems binnen te werken.

Charleroi – Gent 2-5
Gent deed eerder op zondag al uitstekende zaken door het uitduel bij Charleroi overtuigend naar zijn hand te zetten. Milos Maric en Stef Wils zorgden binnen 25 minuten al voor 0-1 en 0-2, waarna Geoffrey Mujangi Bia vanaf elf meter de aansluitingstreffer wist te maken en de spanning iets terugbracht. Na rust was het echter opnieuw Gent dat de klok sloeg, en uitliep naar een grote uitslag.

Zlatan Ljubijankic en Adnan Custovic vergrootten de score tot 1-4, waarna Charleroi zichzelf definitief in de vingers sneed na een directe rode kaart voor Salaheddine Sbai. Tim Smolders, deze winter overgekomen van Charleroi, noteerde een minuut voor tijd zijn eerste treffer in het shirt van Gent om het slotakkoord compleet te maken. De 2-5 van Cyril Théréau na een slippertje van Roberto Rosales was er slechts één voor de statistieken.
Bezig met laden …