voetbalzone

Assistent Ierland schiet uit zijn slof: 'Blatter is een schande'

Bart Kruyt01 dec 2009, 19:57
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2009, 19:57
Advertentie

Voor Liam Bradley kan Sepp Blatter niets goed meer doen. De assistent-trainer van het Ierse nationale elftal haalde dinsdag hard uit naar de FIFA-preses, nadat de wereldvoetbalbond het voorstel van Ierland om als extra land naar het WK te gaan had afgewezen. “Blatter is een schande voor de FIFA”, brieste Bradley.

/

De voormalig middenvelder van Arsenal en het Ierse elftal had meerdere redenen voor zijn woede-uitbarsting. Ten eerste was er, uiteraard, de handsbal van Thierry Henry. “Ik heb Blatter niets horen zeggen over dit voorval”, zei Bradley. “Terwijl hij juist zo op fair-play hamert. Kijk naar de beelden: je ziet Henry na de goal nog juichend weglopen ook. Is dat fair-play? Dacht het niet.”

De Ieren reageerden na het duel in Parijs uiteraard teleurgesteld, maar ook dat zag Blatter volgens Bradley anders. “Hij zat alleen maar te zeuren over onze houding, terwijl iedereen zich uitstekend had gedragen”, vervolgde de coach zijn verhaal. “In de wedstrijd kregen we geen enkele gele kaart en de vele fans die ons waren gevolgd hielden zich keurig aan de regels. Blatter begreep ons verdriet niet en klaagde om niets.”

Toen de FIFA-preses maandag bekendmaakte dat Ierland had gevraagd om als 33ste land naar het WK af te reizen was voor Bradley de maat vol. “De gesprekken die we hierover gevoerd hebben waren geheim”, aldus de woedende assistent-bondscoach. “Blatter heeft zichzelf belachelijk gemaakt door dit op een persconferentie met de rest van de wereld te delen. Die man is een schande voor de FIFA.”

Bezig met laden …