voetbalzone

Assistent-scheidsrechter ‘loog’ over niet toegekende Celtic-strafschop

Thijs Post31 okt 2010, 11:22
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2010, 11:22
Advertentie

De lucht rond de niet toegekende strafschop voor Celtic in het treffen met Dundee United is nog altijd niet geklaard. Assistent-scheidsrechter Steven Craven, die dankzij het incident stopte met zijn vak, laat weten dat hij en de overig officials hebben gelogen tegen Celtic-manager Neil Lennon. Die kwam naar aanleiding van het incident verhaal halen bij het arbitrale trio.

Craven laat in de Sunday Mail optekenen dat hij aanvankelijk akkoord ging om te zeggen dat hij arbiter Dougie McDonald op zijn fout gewezen zou hebben. Dit zou volgens de Schotse voetbalbond (SFA) geloofwaardiger klinken, ook al hield dit in dat McDonald en zijn assistenten zouden moeten liegen over de redenen waarom de penalty niet werd toegekend.

De rumoer onstond nadat Celtic-aanvaller Gary Hooper werd neergelegd binnen het strafschopgebied. McDonald wilde de bal op de stip leggen maar consulteerde eerst even assistent Craven, die ‘Dougie, Dougie’ geroepen zou hebben via het communicatiesysteem. Later bleek dat McDonald zelf zijn fout inzag en deze alleen wilde verifiëren bij zijn assistent.

Bezig met laden …