voetbalzone

Assistent van Van de Looi wordt na teleurstelling alsnog hoofdtrainer

Bart Kruyt14 mrt 2016, 17:31
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2016, 17:31
Advertentie

Dick Lukkien hoopte de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen te kunnen worden, maar de bekerhouder koos voor een samenwerking met Ernest Faber. Lukkien gaat bij een andere club nu alsnog op eigen benen staan: hij wordt de nieuwe hoofdcoach bij FC Emmen.

Lukkien is momenteel nog de assistent van Erwin van de Looi, maar het was bekend dat hij de ambitie had om hoofdtrainer te worden. Eerder dit jaar sprak hij al met Emmen, toen Marcel Keizer naar SC Cambuur vertrok. FC Groningen wilde niet meewerken aan een tussentijds vertrek, maar raakt Lukkien na dit seizoen alsnog kwijt. De coach tekent voor twee jaar bij Emmen.

“Natuurlijk was het mijn ambitie om Erwin bij FC Groningen op te volgen. Dat dit niet is gelukt, is een teleurstelling”, zegt Lukkien tegen Voetbal International. “Maar ik ben ook nuchter, ik had al vrij snel door dat ik niet echt in de wedstrijd zat en vanaf dat moment heb ik doorgeschakeld. Ik heb respect voor hun keuzes en het leven gaat door. Bij Emmen kom ik bij een mooie club. Daar staat al wel iets goeds. Ze doen volop mee om de play-offs. De fundamenten liggen er om er iets moois op te bouwen.”

Bezig met laden …