voetbalzone

‘Assistkoning van Eredivisie’ wil de beste worden: ‘Wedstrijden killen’

Daniel Cabot Kerkdijk14 feb 2015, 08:45
Laatst bijgewerkt: 14 feb 2015, 08:45
Advertentie

Jetro Willems heeft na vrijdagavond al tien assists in de Eredivisie achter zijn naam staan. Lee Young-pyo was tien jaar geleden de laatste verdediger in competitieverband die zoveel assists in één seizoen gaf. “Natuurlijk ben ik daar trots op, maar uiteindelijk maakt het niet uit wie de voorzetten geeft en de doelpunten maakt. Als wij maar kampioen worden.”

voetbalzone

“Iedereen denkt dat we de titel al binnen hebben, maar wij moeten gefocust blijven”, benadrukt Willems in gesprek met het ANP. PSV stevent af op de eerste landstitel sinds 2008, maar strijdt tussendoor ook met Zenit Sint-Petersburg om continuïteit in de Europa League. “Dat is voor ons een mooie test om te zien hoe we ervoor staan op internationaal niveau. Zenit heeft een paar goede spelers, maar dat wil niet zeggen dat wij minder zijn.”

“PSV gaat er alles aan doen om te slagen voor deze test.” De droom van Willems houdt niet op bij het kampioenschap met PSV. “Ik wil de beste worden. Maar dat gaat niet vanzelf, bij mij niet in ieder geval. Daar werk ik elke dag keihard voor. Zodat ik wedstrijden op het veld kan 'killen'.”

Bezig met laden …