voetbalzone

Assistkoning van PSV looft Rutten: 'Hij is belangrijk voor me geweest'

Matthijs van Laar10 jun 2015, 15:39
Laatst bijgewerkt: 10 jun 2015, 15:39
Advertentie

Jetro Willems is Fred Rutten veel dank verschuldigd. Op aanraden van de onlangs bij Feyenoord ontslagen coach werd de linksback in 2010 weggehaald bij Sparta Rotterdam. Ook na Willems' komst naar Eindhoven bemoeide Rutten zich nadrukkelijk met de ontwikkeling van het toptalent.

voetbalzone

Zo zag Rutten dat Willems als speler van Jong PSV veel te weinig initiatief toonde en 'maar wat deed'. "'Je komt maar drie keer per helft mee naar voren', zei hij dan. 'Dat is veel te weinig'", blikt de Oranje-international terug in Voetbal International. Zo had de coach, die in 2012 vertrok bij PSV, een belangrijk aandeel in de ontwikkeling van de verdediger.

"Hij is belangrijk voor me geweest. Uitstekende trainer, hij heeft mij echt beter gemaakt en me voorbereid op het spelen in de Eredivisie", vindt Willems. De nu 21-jarige linkervleugelverdediger brak in het seizoen 2011/12 door in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Hij maakte dat jaar zelfs deel uit van de Oranje-selectie op het EK in Polen en Oekraïne. Inmiddels geldt de Rotterdammer als een van de smaakmakers bij zijn club.

Bezig met laden …