voetbalzone

Assou-Ekotto deelt kopstoot uit aan ploeggenoot: ‘Werkelijk walgelijk’

Daniel Cabot Kerkdijk19 jun 2014, 07:10
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2014, 07:10
Advertentie

Bij Kameroen liepen de gemoederen binnen de ploeg woensdag tijdens de verloren groepswedstrijd tegen Kroatië (0-4) op het WK hoog op. Benoit Assou-Ekotto deelde in de slotfase een kopstoot uit aan teamgenoot Benjamin Moukandjo. Pierre Webo moest tussen beide kemphanen komen.

voetbalzone

“We moeten achterhalen wat hier de reden voor was, want zulk gedrag is werkelijk walgelijk”', reageerde bondscoach Volker Finke na afloop. In de laatste minuut van de eerste helft maakte Alexandre Song het al te bont. In een sprintduel met Mario Mandzukic zette hij zijn elleboog hard in de rug van Mario Mandzukic. De slaande beweging werd met rood bestraft.

De afgang voor Kameroen werd compleet gemaakt door vier tegentreffers, waardoor de Afrikanen na twee duels al zijn uitgeschakeld. Finke noemde het resultaat ‘een schande voor Kameroen’. “Voor de rode kaart was er nog sprake van een soort wedstrijd waarbij beide teams op hetzelfde niveau speelden, misschien was Kroatië efficiënter, maar Kameroen had een aantal goede kansen.” Kameroen verloor de eerste wedstrijd tegen Mexico ook, met 0-1.


Bezig met laden …