voetbalzone

Aston Villa bestraft verdediger voor verkoop toegangskaarten

Daniel Cabot Kerkdijk04 feb 2010, 16:28
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2010, 16:28
Advertentie

Nathan Baker zal de eindstrijd van de Carling Cup tussen werkgever Aston Villa en Manchester United op televisie moeten bekijken. De club uit Birmingham kwam erachter dat de achttienjarige verdediger, die is uitgeleend aan Lincoln City, zijn vijf toegewezen kaarten had verkocht via Facebook.

Baker had zijn kaarten, die uitsluitend voor familie en vrienden waren, via de sociale netwerk-site verkocht voor 230 euro per stuk. "De club is teleurgesteld dat Nathan zo dom is geweest", verklaart een woordvoerder aan The Guardian. "Maar we moeten niet vergeten dat hij pas achttien is en nog een hoop heeft te leren. Het was een naïeve actie en hij is in grote verlegenheid gebracht en is erg schuldbewust."

Baker zelf is niet welkom als de ploeg van Martin O'Neill de finale speelt. "Ik wil mijn excuses maken aan de fans voor mijn daad", reageert Baker. "Ik waardeer het heel erg dat ik deel mag uitmaken van de club Aston Villa en hoop dat ik snel in het eerste elftal kan spelen. Ik baal ervan dat ik de ploeg niet kan toejuichen op Wembley, maar begrijp heel goed dat ze me de tickets hebben afgenomen."

Bezig met laden …