Aston Villa en West Ham United pas na verlenging ronde verder

Bart Kruyt27 okt 2010, 23:22
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2010, 23:22

Aston Villa en West Ham United hebben zich woensdagavond met meer moeite dan gehoopt geplaatst voor de volgende ronde van de Carling Cup. Villa had in eigen huis een verlenging nodig tegen Burnley, terwijl West Ham pas in de extra tijd afstand nam van Stoke City. Voor Villa was Stewart Downing de grote man; bij West Ham scoorde voormalig PSV-verdediger Manuel da Costa in de verlenging.

Aston Villa – Burnley 2-1
Aston Villa ging uiteindelijk met de hakken over de sloot naar de volgende ronde, maar leek zes minuten voor het eindsignaal nog zonder verlenging te gaan winnen van Burnley. Ashley Young bereikte toen Emile Heskey en hij tikte binnen, waarmee de spits leek uit te groeien tot de man van de wedstrijd. Vier minuten later gaf Heskey echter een onnodige vrije trap weg, waaruit Clarke Carlisle de gelijkmaker binnenkopte. Steve Sidwell kreeg nog een enorme kans om de verlenging te voorkomen, maar faalde in de afronding.

Villa en Burnley maakten zich op voor een extra halfuur en al vroeg in de bijgevoegde tijd kwam de thuisploeg op een nieuwe voorsprong, via Downing. De vleugelaanvaller dribbelde met de bal aan zijn voet naar binnen en haalde verwoestend uit, waardoor het feest losbarstte op Villa Park. Het werd echter al snel weer spannend, omdat Marc Albrighton met een directe rode kaart van het veld werd gestuurd. Met een man minder wist Villa echter stand te houden.

West Ham United – Stoke City 3-1
Een vroeg kopdoelpunt van Kenwyne Jones in de zesde minuut leek Stoke City lange tijd aan een overwinning op West Ham United te helpen, maar het waren uiteindelijk de Londenaren die doorbekerden. Zes minuten voor het eindsignaal knikte aanvoerder Scott Parker de gelijkmaker binnen, waarna voormalig PSV-er Da Costa in de verlenging op aangeven van Mark Noble de 2-1 binnenschoot. Noble was ook de aangever bij het slotakkoord van Victor Obinna.