Aston Villa geeft zege op Ajax goed vervolg

06 nov 2008, 21:56
Laatst bijgewerkt: 06 nov 2008, 21:56
De eerdere overwinning op Ajax was geen incidenteel succes, zo toonde Aston Villa donderdagavond aan. De Premier League-club speelde bij Slavia Praag uitstekend in de eerste helft en liet na rust de verdedigende kwaliteiten aan bod komen: 0-1. Voor Slavia Praag is de komende wedstrijd tegen MSK Zilina van uiterst belang.

Een tegenstander die al veertien duels op rij ongeslagen was en zelf al twee maanden niet meer in een uitduel scoren. De vooruitzichten voor Aston Villa in Praag waren niet al te florissant, de manschappen van Martin O'Neill bewezen echter dat statistieken niet alles zeggen. Na een gelijkopgaand begin scoorde de Engelsen op het moment dat Slavia beter in haar spel kwam. Steve Sidwell schoot op het doel van Martin Vaniak en zag hoe de bal via het lichaam van John Carew over de lijn ging.

Het openingsdoelpunt gaf The Villans vleugels. Een vrije trap van Ashley Young raakte de lat en Vaniak voorkwam ternauwernood een tweede treffer van Carew. Aan de andere kant van het veld deed Brad Guzan ook zijn werk naar behoren. De Amerikaanse goalie zag Karel Jarolim gevaarlijk het strafschopgebied binnenstormen, maar had geen problemen met diens inzet in de korte hoek.

Na rust kwam Slavia Praag, de laatste tegenstander van Ajax in de groepsfase, veel beter uit de startblokken. Het sorteerde echter niet het gewenste effect. Guzan maakte continu de Tsjechische aanvalspogingen onschadelijk, terwijl een doelpunt van Tomas Necid terecht wegens buitenspel werd afgekeurd. O'Neill zag lijdzaam toe hoe zijn ploeg vrijwel de gehele tweede helft geen enkele uitgespeelde kans wist te creëren.

De verdediging van Aston Villa vertrok geen krimp en bleek ook blessuretijd bestand tegen de doelpogingen van Slavia, dat geruime tijd met tien man op de helft van de tegenstander speelde. Het goede spel in de eerste helft en uitstekend verdedigingswerk na rust was de basis voor de nipte maar belangrijke zege van Aston Villa.