voetbalzone

Atalanta bevestigt succesvolle operatie Hateboer; lang revalidatietraject wacht

Paul Jeursen13 feb 2023, 18:00
Laatst bijgewerkt: 13 feb 2023, 18:00
Advertentie

Hans Hateboer is succesvol geopereerd aan zijn gescheurde kruisband. Dat heeft zijn werkgever Atalanta maandag bekendgemaakt. Afgelopen zaterdagavond, in het gewonnen Serie A-duel van Atalanta bij Lazio (0-2), liep de verdediger de zware blessure op en moest hij zich na 63 minuten laten vervangen door Merih Demiral. Na de wedstrijd maakte Hateboer zelf bekend er erg slecht aan toe te zijn. De 29-jarige verdediger kan nu beginnen aan zijn revalidatietraject. Hoe lang hij aan de kant staat is nog niet duidelijk. Dat hij dit seizoen niet meer in actie komt is aannemelijk.

Na iets meer dan een uur spelen ging het afgelopen zaterdag mis voor Hateboer. Op maandag kwam Atalanta meteen al met het nieuws dat hij een succesvolle operatie achter de rug heeft. De club meldde niet hoe lang hij uit de running is. Voor een dergelijke zware blessure aan de kruisband staat normaliter een revalidatieperiode van minimaal acht tot twaalf maanden. Op zijn eigen Instagram-account plaatste Hateboer afgelopen zaterdag een foto van zichzelf met de vervelende boodschap. “Wanneer de voorste kruisband een mooie avond in Rome verkloot”, zo schreef hij erbij.

Onder trainer Gian Piero Gasperini is Hateboer een vaste waarde bij Atalanta. De ex-speler van FC Groningen kwam tot nu toe in negentien wedstrijden in actie voor de club uit Bergamo, die dit seizoen wederom goed presteert en de derde plek in de Serie A inneemt. Met 41 punten uit 22 wedstrijden staat Atalanta slechts twee punten achter Internazionale. Het gat met koploper Napoli is wat groter en bedraagt achttien punten.

Onder zijn Instagrambericht krijgt Hateboer veel steun van teamgenoten en andere profvoetballers. Zo wenst Mimoun Mahi hem ‘veel sterkte’ en staken ook onder meer Glenn Bijl, Robin Gosens, Remo Freuler, Duván Zapata, Eric Botteghin en Teun Koopmeiners hem een virtuele hart onder de riem. Hateboer staat in Bergamo nog tot en met medio 2024 onder contract.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …