voetbalzone

Atalanta ontvangt nóg een bod van 50 miljoen euro op Rasmus Højlund

Mart Oude Nijeweeme27 jul 2023, 12:12
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:20
Advertentie

Manchester United lijkt concurrentie te krijgen in de strijd om Rasmus Højlund. De spits van Atalanta bereikte al een persoonlijk akkoord met de club van Erik ten Hag, maar kan nu ook naar Paris Saint-Germain. Volgens David Ornstein van The Athletic heeft de Franse grootmacht een bod van vijftig miljoen euro ingediend op de Deen. Atalanta mikt hoger.

Het moet nog blijken hoe serieus de poging van PSG is om Højlund daadwerkelijk los te weken bij Atalanta, daar het eerste bod lager is dan dat van United. The Mancunians zijn namelijk bereid om vijftig miljoen plus tien miljoen aan bonussen te betalen. Tot dusver bleef het echter bij een mondeling bod van de Engelse grootmacht. Wel bereikte de club al een persoonlijk akkoord met de hoofdpersoon zelf.

Højlund heeft bij Atalanta aangegeven graag te willen vertrekken en kan zijn loopbaan dus vervolgen bij twee Europese kanonnen. De club uit de Serie A wees eerder deze maand United's aanbod van geld plus enkele spelers af en dringt aan op enkel een transfersom. Atalanta zou minimaal zeventig à tachtig miljoen euro willen ontvangen voor de twintigjarige aanvaller, waardoor het nog maar de vraag is of het tot een (snel) akkoord komt.

L’Équipe meldde vorige week dat de gesprekken tussen PSG en Højlund geopend zijn, al was er toen vanuit Parijs nog geen bod ingediend. De Parijzenaren zijn al enige tijd op zoek naar een nieuwe spits voor de komende jaren, onder meer door de onzekerheid over het aanblijven van Kylian Mbappé. Ondertussen is de kampioen een zoektocht begonnen en hebben – behalve Højlund - ook de namen van Randal Kolo Muani en João Félix reeds de revue gepasseerd.

Bezig met laden …