Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Atalanta schrijft historie en bereikt op overtuigende wijze finale Europa League

Laatste update:

Atalanta heeft zich donderdagavond ten koste van Olympique Marseille geplaatst voor de finale van de Europa League. Na het 1-1 gelijkspel in de Franse havenstad maakte la Dea het karwei in eigen huis af: 3-0. In de finale, die op 22 mei in Dublin wordt afgewerkt, treffen de Italianen Bayer Leverkusen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat Atalanta een Europese eindstrijd speelt.

Met Marten de Roon en Teun Koopmeiners in de basis ging Atalanta vanaf de eerste speelminuut vol op jacht naar de openingstreffer. In de achtste speelminuut kwam er direct een uitstekende kans voor Charles De Ketelaere na een fraaie dribbel van Koopmeiners, maar zijn inzet belandde op de paal.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Atalanta bleef nadien dorstig zoeken naar de 1-0 en trof een kwartier later wederom het aluminium. Na een carambole voor het doel belandde de bal voor de voeten van Gianluca Scamacca, die van dichtbij de lat raakte.

Uiteindelijk viel het openingsdoelpunt na een halfuur spelen. Een schot van Ademola Lookman van buiten de zestien werd dusdanig van richting veranderd dat er voor doelman Pau López geen houden aan was: 1-0.

Ook na de bevrijdende goal bleef Atalanta de bovenliggende partij en Olympique Marseille kwam eigenlijk geen moment in de gelegenheid om de achterstand weg te poetsen.

Het doek viel voor de Fransen definitief in de 52ste speelminuut. Matteo Ruggeri kreeg de bal na een uitstekende combinatie terug van Lookman, waarna hij met zijn verkeerde rechterbeen vol in de rechterhoek schoot: 2-0.

In de slotfase kwam ook Hans Hateboer nog binnen de lijnen bij Atalanta, dat de wedstrijd op gecontroleerde wijze uitspeelde. El Bilal Touré zette in de 94ste minuut de 3-0 eindstand op het scorebord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Na vorig jaar domineren de Italianen weer de finale plekken; Fiorentina conference, Atalanta EL.Ongelofelijk sterke jaren bezig de Serie A.Al moeten ze zich wel gaan belonen. Leverkusen lijkt een utopie voor Atalanta, maar wellicht kan Fiorentina wat uitrichten tegen de Grieken, al mogen die verre van onderschat worden. Scoren gewoon 6x tegen een Aston Villa waar Ajax niet eens op doel kon schieten. Dus knap

9 mei 2024 om 22:58

Mooi om te zien. Nog mooier om te zien omdat ik op social media vaak Engelse denigrerend zie reageren op de Italiaanse, Duitse, Franse competitie en zelfs de Spaanse subtop.

9 mei 2024 om 23:02

Wat denken ze van de Farmers in Griekenland? Olympiakos?

9 mei 2024 om 23:08

Haha dat onder anderen ja. Men doet altijd alsof Engelse middenmoters of subtoppers superieur zijn tegen andere landen maar dat valt hartstikke mee. Buiten de CL overwinning van West Ham afgelopen jaar zijn ze zeer matig in Europa.

Leuk om te zien dat er weer 2 Italiaanse teams in een Europese finale zien. Ik gun het (met name Fiorentina) dat zij deze keer winnen.

9 mei 2024 om 23:28

City die de Champions league wint zie je voor t gemak over het hoofd?

10 mei 2024 om 08:28

hij heeft het toch over de subtop, middenmoters. Lees het gewoon is @SS96

9 mei 2024 om 22:59

Hopelijk haalt Leverkusen de finale , dan heb je wel echt een top affiche

9 mei 2024 om 22:59

Nu maar winnen ook. Een kroon op het werk van Gasperini!

9 mei 2024 om 23:06

Italië nu ook gewoon officieel Duitsland en Spanje voorbij op de landencoëfficiëntenranking. Tweede beste competitie van Europa.

9 mei 2024 om 23:32

Atalanta kan prima winnen van Leverkusen hoor, Roma was gelijkwaardig in deze halve finales, waarom zou Atalanta (die echt niet veel slechter zijn dan Roma) dan niet kunnen winnen?

10 mei 2024 om 08:32

Ik vond leverkusen vooral de eerste wedstrijd toch echt wel een klasse beter dan roma

10 mei 2024 om 11:29

Atalanta speelt met andere patronen dan AS Roma speelt. Atalanta speelt een beetje hetzelfde als Leverkusen. Atalanta heeft Bayer leverkusen vorig jaar of het jaar daarvoor ook uitgeschakeld, Al was dat niet het Leverkusen van Xabi Alonso, Het Word iig een mooie finale!

13 mei 2024 om 09:34

Leverkusen maakte de goals, maar Roma was voetballend toch echt wel de betere ploeg die wedstrijd, met oa een ongelukkige bal op de lat. Zeker over de twee wedstrijden was het echt een 50/50 geval.

Klinkende cijfers. Heerlijk voor Atalanta. De afgelopen jaren zijn zij uitgegroeid tot een Europese subtopper. Gezien hun progressie zou het mooi zijn voor ze om een prijs te pakken.

Prachtige prestatie van Atalanta. Echt een voorbeeldclub voor vele middelgrote clubs in de competities. Goed beleid en een fantastische jeugdopleiding. Finale tegen Leverkusen wordt een echte kraker met twee voetballende ploegen.

Leuke Europese finales dit jaar! Veel leuke clubs, geen Engelsen thank God.

Netjes van Atalanta Bergamo, tegen Bayern Leverkussen dat wordt echt een kraker waar ik het beide ploegen gun.

Xabi Alonso die een wereld seizoen draait en gewoon een sympathieke kerel is ( nee jongens rustig kan hem niet persoonlijk maar als speler en nu als trainer een echte Gentleman )

En dan Gasperini ook altijd sympathiek en een geweldige trainer die het ook fantastisch doet met Atalanta Bergamo… eigenlijk mag de Europa League finale geen winnaar hebben haha

Ik zeg eerlijk ik heb dit seizoen een aantal wedstrijden van atalanta gezien en uiteraard koopmeiners zeer sterk maar ook de Roon is echt een uitstekende speler bij Atalanta waar ik hem in het NL elftal nog zelden op een goede wedstrijd betrapt heb. Ik denk serieus dat wij echt van Koeman af moeten zo verschrikkelijk veel spelers halen hun club niveau niet onder deze coach.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren