voetbalzone

Athletic stelt oude bekende aan als opvolger van vertrokken Bielsa

Daniel Cabot Kerkdijk20 jun 2013, 21:36
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2013, 21:36
Advertentie

Ernesto Valverde is de nieuwe hoofdtrainer van Athletic Bilbao. De club uit Baskenland maakt donderdagavond bekend dat de 49-jarige oefenmeester terugkeert naar de club waar hij tussen 2003 en 2005 reeds voor de selectie stond. Valverde is de opvolger van Marcelo Bielsa, die geen contractverlenging kreeg aangeboden.

/

Valverde was jarenlang werkzaam in de jeugdopleiding van Athletic en was daarna in 2003/04 en 2004/05 verantwoordelijk voor de A-selectie. In zijn eerste jaar eindigden de Basken als vijfde. In zijn tweede jaar kwam men niet verder dan de negende stek, maar bereikte men wel de halve finales van de UEFA Cup.

Valverde leidde Espanyol naderhand naar de finale van de UEFA Cup en was zeer succesvol met Olympiacos. De Griekse club won drie landstitels en twee nationale bekers. Smet op zijn loopbaan was zijn dienstverband met Villarreal, dat in 2009/10 slechts een paar maanden duurde. Valverde was afgelopen seizoen een half jaar werkzaam voor Valencia, dat er niet in slaagde om de coach langer aan zich te binden.

Bezig met laden …