voetbalzone

Athletic troeft Europese top af en verlengt contract van buitenspeler

Erik van Dam03 jul 2014, 13:16
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2014, 13:16
Advertentie

Athletic Club is erin geslaagd Iker Muniain uit de grijpgrage handen van de Europese topclubs te houden. Donderdag maken de Basken wereldkundig dat de 21-jarige buitenspeler een nieuw contract heeft getekend tot medio 2017: dat is een verlenging van twee jaar ten opzichte van zijn oude contract. De transferclausule in Muniains overeenkomst is ook verhoogd: van 37,5 miljoen euro naar 45 miljoen.

voetbalzone

Muniain kwam op dertienjarige leeftijd binnen bij Athletic en debuteerde in het seizoen 2009/10 in de hoofdmacht. Een jaar later had hij al een vaste basisplaats in het eerste elftal en daarna zette hij zijn ontwikkeling gestaag door. Inmiddels staat de teller voor de jonge Spanjaard op 162 Primera División-duels en 19 doelpunten. Bovendien kwam hij al een keer uit voor de Spaanse nationale ploeg.

Tal van grote clubs wilden Muniain deze zomer graag losweken bij Athletic. De buitenspeler blijft voorlopig echter gewoon in Bilbão. De club voorkomt zo dat er na Ander Herrera nog een heel belangrijke speler weggaat. “Uiteraard hoop en bid ik dat Iker ook na de zomer van 2015 nog bij ons blijft spelen”, zegt Josu Urrutia, voorzitter van Athletic Club.

Bezig met laden …