voetbalzone

Atlético accepteert twee miljoen euro en praat ook met FC Porto

Daniel Cabot Kerkdijk27 jun 2014, 22:15
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2014, 22:15
Advertentie

Atlético Madrid neemt afscheid van Sergio Asenjo. De landskampioen van Spanje maakt via de officiële kanalen bekend dat de doelman, die zaterdag zijn 25e verjaardag viert, definitief naar Villarreal verkast. Met de transfer is een bedrag van twee miljoen euro gemoeid.

voetbalzone

Asenjo speelde afgelopen seizoen al op huurbasis voor Villarreal, dat de doelman nu een verbintenis tot de zomer van 2019 heeft laten tekenen. De keeper ging in de zomer van 2009 van Real Valladolid naar Atlético, waar een zware knieblessure hem parten speelde in de zoektocht naar speeltijd. Tijdens de stormachtige ontwikkeling van Thibaut Courtois werd hij al een half jaar verhuurd aan Málaga. Atlético voegde enkele weken geleden al Miguel Ángel Moya toe aan het keepersgilde.

Atlético zwaait waarschijnlijk ook Oliver Torres uit. De middenvelder, negentien jaar, speelde het laatste half jaar eveneens op huurbasis voor Villarreal en kan komend seizoen bij FC Porto terecht. De club uit Portugal praat met Atlético over een huurcontract. Julen Lopetegui, coach van FC Porto, was in het verleden bondscoach van diverse nationale jeugdelftallen van Spanje en kent Torres goed.

Bezig met laden …