voetbalzone

'Atlético bereidt zich voor op leven zonder Courtois en keurt begeerde keeper'

Bart Kruyt07 jul 2014, 20:10
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2014, 20:10
Advertentie

Atlético Madrid kon in de afgelopen drie jaar beschikken over Thibaut Courtois en zou de doelman graag nog een seizoen willen huren van Chelsea. De kans dat dit gaat gebeuren is echter klein: José Mourinho heeft aangegeven dat de keeper moet terugkeren naar Engeland. Atlético is dus op zoek naar een nieuwe doelman en zou in zee willen gaan met Jan Oblak.

voetbalzone

De 21-jarige Sloveen heeft pas zestien competitiewedstrijden gespeeld voor Benfica, maar heeft daarin veel indruk gemaakt. Oblak werd al met diverse clubs uit het buitenland in verband gebracht en Cadena COPE meldt nu dat Atlético de doelman maandag medisch heeft gekeurd. De kampioen van Spanje hoopt de komst van Oblak snel te kunnen afronden.

Oblak zou bij een transfer de tweede nieuwe keeper bij Atlético worden, want de hoofdstedelingen versterkten zich ook al met Miguel Ángel Moya, die is overgenomen van Getafe. Het is niet bekend wat Atlético zal betalen voor Oblak: wat wél bekend is, is dat hij een gelimiteerde afkoopsom van twintig miljoen euro in zijn contract bij Benfica heeft staan.

Bezig met laden …