voetbalzone

‘Atlético betaalt zeven miljoen en heeft eerste zomeraanwinst binnen’

Gijs Freriks07 jun 2015, 22:30
Laatst bijgewerkt: 07 jun 2015, 22:30
Advertentie

Atlético Madrid heeft zijn eerste zomeraanwinst bijna binnen. Verschillende Turkse media melden zondagavond namelijk dat de club met Bursaspor een ‘voorlopig akkoord’ heeft bereikt over een transfersom van zeven miljoen euro voor Ozan Tufan. De verdediger annex middenvelder kan voor vijf seizoenen tekenen in het Vicente Calderón.

voetbalzone

Verwacht wordt dat Atlético de transfer eerdaags via de officiële kanalen zal aankondigen en als de deal daadwerkelijk doorgaat, wordt Tufan na Arda Turan de tweede Turk in dienst bij Atléti. De elfvoudig international komt uit de jeugdopleiding van Bursaspor en maakte in mei 2013 zijn debuut in het profvoetbal. Hij heeft inmiddels 65 officiële wedstrijden voor De Krokodillen achter zijn naam staan.

Voorzitter Recep Bolubasi riep een maand geleden nog dat hij Tufan niet wilde laten gaan: “We hebben veel aanbiedingen binnengekregen, bij sommige gaat het zelfs om astronomische bedragen. We willen een van onze beste spelers echter behouden.” Het lijkt er nu echter toch op dat de ‘nieuwe Paul Pogba’, zoals Tufan door Shota Arveladze werd genoemd, uit de Süper Lig vertrekt.

Bezig met laden …