voetbalzone

‘Atlético-directeuren keken dinsdag weer nadrukkelijk naar Zoet’

Erik van Dam15 sep 2016, 12:16
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2016, 12:16
Advertentie

Dinsdagavond stonden PSV en Atlético Madrid tegenover elkaar in de groepsfase van de Champions League. De Spanjaarden gingen aan de haal met een 0-1 zege in een wedstrijd waarin werkelijk van alles gebeurde. Het was het derde treffen in een half jaar tijd tussen de twee en waar Jeroen Zoet de vorige keren uitblonk, deed hij het ook nu weer prima. Ook Atlético keek daar met genoegen naar, schrijft Mundo Deportivo.

/

Zoet werd vorig seizoen al in verband gebracht met Atlético, dat niet per se op korte termijn een nieuwe doelman zoekt. De club is meer dan tevreden over de verrichtingen van Jan Oblak en achter de Sloveen staat André Moreira nog in de wachtrij. Bovendien lopen er in de jeugdopleiding goede, talentvolle keepers rond. Toch valt het Atlético op dat Zoet zich uitstekend heeft ontwikkeld het laatste jaar en dus staat zijn naam op een intern lijstje.

De Spaanse topclub mag vanwege het transferverbod geen spelers registreren in januari 2017 en de zomer die daarop volgt, maar in januari 2018 mag men weer nieuwe namen presenteren én opstellen. Tot die tijd zal Zoet sowieso niet benaderd worden, maar vanaf de zomer van 2018 is er weer het één en ander mogelijk. Directeuren Andrea Berta en José Luis Caminero keken dinsdagavond in elk geval weer nadrukkelijk naar Zoets optreden in Eindhoven en zijn het er samen over eens dat de Nederlander echt een aanwinst zou zijn.

De vraag is of Atlético de komende jaren niet achter het net zal vissen. Wanneer de 25-jarige Zoet zich goed blijft ontwikkelen en Jasper Cillessen mogelijk definitief verstoot als eerste doelman van Oranje, zou het transferverbod dat Atlético heeft wel eens verlammend kunnen werken. Andere clubs kunnen immers veel eerder dan los Colchoneros gaan praten met PSV en Zoet proberen te overtuigen van hun plannen met hem.

Bezig met laden …