voetbalzone

Atlético haalt Diego en zwaait toptalent en miljoenenaankoop tijdelijk uit

Daniel Cabot Kerkdijk31 jan 2014, 21:45
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2014, 21:45
Advertentie

Atlético Madrid heeft in de sloturen van de winterse transfermarkt nog diverse wijzigingen in de selectie van Diego Simeone doorgevoerd. De club uit Madrid maakt vrijdagavond de terugkeer van Diego officieel. De middenvelder wordt opnieuw gehuurd van VfL Wolfsburg. Daarnaast vertrekken Oliver Torres en Josuha Guilavogui tijdelijk uit het Vicente Calderón.

voetbalzone

Diego, 28 jaar, speelde in 2011/12 reeds op huurbasis voor Atlético en was destijds een van de smaakmakers van los Colchoneros, die zich een definitieve overname echter niet konden permitteren. De Braziliaan toucheert in Wolfsburg namelijk 8,2 miljoen euro op jaarbasis. Nu betaalt Atlético een bedrag van 1,5 miljoen aan de Bundesliga-club voor de huur van de technicus, die na dit lopende seizoen een transfervrije status zal genieten.

Atlético stuurt Torres, een van de grootste talenten van de club, de rest van het seizoen naar Villarreal. De negentienjarige spelmaker kon dit seizoen niet altijd rekenen op speeltijd. Dat gold ook voor Guilavogui, die een half jaar geleden voor tien miljoen euro van Saint-Étienne overkwam. De 23-jarige middenvelder kwam de afgelopen maanden niet verder dan zeven officiële optredens en speelt de rest van het seizoen op huurbasis voor zijn ex-werkgever Saint-Étienne.

Bezig met laden …