voetbalzone

Atlético haalt opvolger Courtois: 'Altijd van de Primera División gedroomd'

Bart Kruyt14 jul 2014, 20:38
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2014, 20:38
Advertentie

Jan Oblak wordt de nieuwe doelman van Atlético Madrid. De Spaanse kampioen heeft de komst van de keeper van Benfica nog niet bekendgemaakt via de officiële kanalen, maar Oblak laat zelf weten dat zijn transfer een feit is. "Ik heb als kind altijd van de Primera División gedroomd. Dit was de nieuwe uitdaging die ik graag wilde", zegt de Sloveen in een interview met A Bola.

voetbalzone

De 21-jarige Oblak speelde slechts zestien competitiewedstrijden voor Benfica, maar wist daarin veel indruk te maken. De keeper werd al met diverse clubs uit het buitenland in verband gebracht en vorige week meldde Cadena COPE al dat Atlético als winnaar uit de strijd zou komen. Het Spaanse medium had het bij het juiste eind: Oblak heeft zijn aanstaande transfer bevestigd.

De keeper wordt gehaald als de opvolger van Thibaut Courtois, die drie seizoenen op huurbasis voor Atlético speelde en nu terugkeert naar Chelsea. Oblak is de tweede nieuwe doelman die door Atlético wordt aangetrokken, want de hoofdstedelingen versterkten zich ook al met Miguel Ángel Moya, die is overgenomen van Getafe. Het is niet bekend wat Atlético zal betalen voor Oblak: wat wél bekend is, is dat hij een gelimiteerde afkoopsom van twintig miljoen euro in zijn contract bij Benfica heeft staan. De Spanjaarden betalen waarschijnlijk wel wat minder.

Bezig met laden …