Atlético herhaalt prestatie uit 2004, Valencia bereikt aparte barrière

Daniel Cabot Kerkdijk30 aug 2015, 22:28
Laatst bijgewerkt: 30 aug 2015, 22:28

Atlético Madrid heeft een van de lastigste uitwedstrijden van het seizoen in winst omgezet. De ploeg van Diego Simeone won een week na de 1-0 zege op Las Palmas ook in en tegen Sevilla: 0-3. Het is voor het eerst sinds 2004 dat los Colchoneros op de eerste twee speeldagen geen treffers tegenkrijgen. Valencia remiseerde tegelijkertijd tegen Deportivo la Coruña: het 600e gelijkspel van los Che in de Primera División. Alleen Athletic Club heeft meer remises achter zijn naam staan: 619.

Sevilla - Atlético Madrid 0-3
De ploeg van Emery domineerde weliswaar in de eerste helft, maar slaagde er alleen middels enkele opwellingen voor om voor gevaar te zorgen. Atlético daarentegen was de meest constante ploeg en zorgde voor de meeste dreiging. Koke maakte tien minuten voor rust de 0-1, tegen zijn favoriete opponent. Op aangeven van Antoine Griezmann, die op de grond lag, werkte de spelmaker de bal van dichtbij achter Beto. Koke maakte vier competitiedoelpunten tegen Sevilla, meer dan tegen welke opponent dan ook.

Atlético slaagde er na de onderbreking in om de voorsprong niet weg te geven, ondanks enkele kansen voor Fernando Llorente. Het team van Simeone zorgde in de laatste tien minuten voor een geflatteerde overwinning. Gabi profiteerde van de vermoeidheid bij de Andalusiërs en schoot de 0-2 achter Beto. Vijf minuten later maakte Jackson Martínez met links zijn eerste Primera División-doelpunt: 0-3. Onder leiding van Emery won Sevilla nog nooit van het Atlético van Simeone: drie remises, vijf nederlagen.

Valencia - Deportivo la Coruña 1-1
In de eerste helft hielden de ploegen elkaar qua doelpunten in evenwicht, maar Deportivo liet qua spel en balbezit de beste indruk achter. Lucas Pérez zorgde met een diagonale inzet achter Mathew Ryan voor de 0-1. Op slag van rust profiteerde Álvaro Negredo echter van voorbereidend werk van Santi Mina. Na de onderbreking zocht Valencia nadrukkelijk naar een tweede doelpunt, maar Germán Lux hield de Galiciërs op de been. Antonio Barragán kreeg zes minuten voor tijd zijn tweede gele kaart, maar Deportivo kon niet van de kortstondige overtalsituatie profiteren.