Atlético herstelt zich goed van zwaarste nederlaag in Simeone-tijdperk

Daniel Cabot Kerkdijk27 okt 2018, 22:42
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2018, 22:42

Atlético Madrid heeft geen misstap begaan in het thuisduel met Real Sociedad in LaLiga. Drie dagen na de zwaarste nederlaag in 393 duels onder leiding van Diego Simeone, in het Champions League-duel met Borussia Dortmund (4-0), boekten los Colchoneros een degelijke overwinning op de Basken: 2-0. Door de zege in het Wanda Metropolitano overnacht Atlético als (voorlopige) lijstaanvoerder van LaLiga, met negentien punten uit tien duels.

De eerste helft in Madrid leek doelpuntloos te eindigen. Real Sociedad maakte in defensief opzicht een zeer solide indruk, maar op slag van rust sloeg Atlético alsnog toe. Na een actie van Ángel Correa aan de zijkant werkte Raúl Navas de bal niet goed weg en was Diego Godin die het leer tegen de touwen werkte; 1-0.

Na een uur spelen vergrootte Filipe Luis de voorsprong van Atlético: al vallend schoot de Braziliaan de bal achter doelman Miguel Ángel Moyà. Diego Costa had de uitslag hoger kunnen laten uitvallen, maar Moyà voorkwam dat de Basken met een ruime nederlaag uit de Spaanse hoofdstad vertrokken. Voormalig PSV'er Santiago Arias maakte zijn basisdebuut in LaLiga.

Atlético kan de koppositie zondag aan Barcelona, Deportivo Alavés of Sevilla kwijtraken. Barcelona, achttien punten, speelt in eigen huis tegen Real Madrid, terwijl Alavés op twintig punten komt als men van Villarreal wint. Sevilla, zestien punten, treedt in eigen huis tegen Huesca aan.