Atlético houdt dankzij debutant op valreep punt over aan frustrerende middag

Chris Meijer15 sep 2018, 14:54
Laatst bijgewerkt: 15 sep 2018, 14:54

In de absolute slotfase heeft Atlético Madrid nog een punt overgehouden aan het thuisduel met Eibar. Los Colchoneros misten in het Wanda Metropolitano een lading aan kansen, scoorden niet en leken de zege vijf minuten voor tijd aan de bezoekers uit Baskenland te moeten laten. In de vierde minuut van de blessuretijd bracht debutant Borja Garcés de stand alsnog op 1-1.

Atlético Madrid kent niet bepaald een vlekkeloze start van het seizoen. De ploeg van trainer Diego Simeone hield vier punten over aan de eerste drie competitiewedstrijden en scoorde pas twee keer. Ook in de eerste helft van het duel met Eibar liep het in aanvallend opzicht nog niet op rolletjes voor los Colchoneros. Onder meer Antoine Griezmann, Diego Costa en Saúl Ñíguez namen tevergeefs het doel van Eibar-doelman Marko Dmitrovic onder vuur.

Aan de andere kant trof José Ángel namens de bezoekers uit Baskenland de lat. Ook in de tweede helft was het praktisch eenrichtingsverkeer richting het doel van Eibar. Diego Costa, Koke, Thomas Lemar en Griezmann kregen allen mogelijkheden op de openingstreffer, maar Dmitrovic leek niet te passeren in het Wanda Metropolitano. Overigens kwam Eibar er bij vlagen ook gevaarlijk uit en de bezoekers waren in Madrid vooral gevaarlijk vanuit afstandsschoten.

Anaitz Arbilla nam het doel van Atlético onder vuur, maar wist doelman Jan Oblak niet in de problemen te brengen. Met Garcés en Ángel Correa voorzag Simeone zijn ploeg van de nodige aanvallende impulsen. Ondanks de nodige druk op het doel van Eibar leek Atlético niet meer te gaan scoren. Vijf minuten voor tijd kregen de Madrilenen nog de deksel op de neus. Sergi Enrich ontving de bal in het strafschopgebied, schoot van dichtbij raak en bezorgde Eibar de openingstreffer.

Ondanks verwoede pogingen leek Atlético de gelijkmaker niet meer te krijgen, totdat debutant Garcés in de vierde minuut van de blessuretijd de 1-1 op het scorebord bracht. De negentienjarige spits ontving de bal in het strafschopgebied, kreeg de tijd en schoot hard raak. Atlético hield zodoende toch nog een punt over aan het treffen en heeft nu uit vier wedstrijden vijf punten verzameld. Indien Barcelona en Real Madrid hun competitieduel dit weekeinde weten te winnen, bedraagt de achterstand van los Colchoneros al zeven punten.