voetbalzone

Atlético kijkt al over PSV heen: 'We willen de Champions League winnen'

Matthijs van Laar29 dec 2015, 11:35
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2015, 11:35
Advertentie
voetbalzone

Atlético Madrid stuit in de achtste finales van de Champions League op PSV, maar de Spaanse topclub kijkt alvast verder vooruit. Spelbepaler Koke denkt dat los Colchoneros in staat moeten worden geacht om het toernooi te winnen. Het zou de ultieme revanche zijn voor de verloren finale in 2014, toen stadsgenoot Real te sterk bleek.

Na dat waanzinnige seizoen, waarin Atlético de Spaanse landstitel veroverde, verloor de club een aantal bepalende spelers. Coach Diego Simeone paste een aantal nieuwe krachten in en dat vergde tijd. “Het gaat steeds beter en ik denk dat 2016 nog beter zal worden, dat hoop ik althans”, zegt Koke in een interview met AS. “Iedereen droomt van de Champions League. Maar we moeten realistisch zijn, het wordt loodzwaar.”

“Het belangrijkste streven van de club is om ieder jaar aanwezig te zijn in de Champions League en de groepsfase door te komen. We hopen opnieuw de finale te halen”, vervolgt de Spaans international. “Misschien winnen we wel, waarom niet?” Atlético gaat in februari eerst op bezoek in Eindhoven, drie weken later volgt dan de return in het eigen Vicente Calderón.

Bezig met laden …