Atlético laat koppositie liggen na rood en late goal

Gijs Freriks20 dec 2015, 21:18
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2015, 21:18

Atlético Madrid is er niet in geslaagd om Barcelona af te lossen als leider van de Primera División. Los Colchoneros gingen door een laat doelpunt met 1-0 onderuit tegen Málaga en blijven op 35 punten staan. Wereldkampioen Barcelona heeft evenveel punten, maar heeft ook nog een wedstrijd te goed. Celta de Vigo was eerder op de avond met 0-2 te sterk voor Granada en staat vierde. De achterstand op Barcelona en Atléti bedraagt slechts vier punten.

Málaga - Atlético Madrid 1-0
Málaga hoopte zijn tweede zege op rij te boeken en begon uitstekend in La Rosaleda. Doelman Jan Oblak werd op de proef gesteld door Charles en in de slotfase van de eerste helft was Charles opnieuw dicht bij een treffer, maar Oblak redde en Juanfran haalde de bal vervolgens voor de lijn weg. De bezoekers kwamen niet veel verder dan een ongevaarlijke vrije trap van Yannick Ferreira Carrasco en Diego Simeone haalde daarom Luciano Vietto naar de kant en bracht Fernando Torres voor het tweede bedrijf binnen de lijnen. Het zat Atlético alleen niet mee, want na tien minuten moest men met tien man verder.

Gabi kreeg na een handsbal zijn tweede gele kaart; het was voor Atlético de eerste rode kaart van het seizoen in competitieverband. Málaga ging vervolgens op zoek naar het openingsdoelpunt, maar Atlético gaf weinig ruimte weg en kreeg zelf nog de beste kans om tot scoren te komen. Torres schoof de bal na een prachtige solo evenwel tegen het lichaam van doelman Carlos Kameni aan. Het leek zodoende bij een brilstand te blijven, maar vier minuten voor tijd viel de 1-0: Charles mikte raak met een van richting veranderde volley. De assist kwam van Nordin Amrabat.

Granada - Celta de Vigo 0-2
Het Celta van Eduardo Berizzo blijft in de top van Spanje meedraaien en bleef zondag voor de vierde keer op rij ongeslagen in de Primera División. Het team uit Galicië kwam na een kwart wedstrijd op voorsprong: Fabián Orellana tikte binnen na een mooie combinatie tussen Josep Señe en Iago Aspas. Laatstgenoemde bepaalde in de blessuretijd van de eerste helft de eindstand op 0-2 door een voorzet van Jonny Castro binnen te lopen. Señe had daarvoor ook al de lat geraakt. In de tweede helft nam Celta gas terug en Granada was niet in staat om de spanning terug te brengen in de wedstrijd.