Atlético laat zonder Falcao en Arda punten liggen bij degradatiekandidaat

Bart Kruyt06 jan 2013, 21:55
Laatst bijgewerkt: 06 jan 2013, 21:55

Het wordt Barcelona niet erg moeilijk gemaakt in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Tito Vilanova won zondagavond eenvoudig van Espanyol en liep met die zege twee punten uit op Atlético Madrid, dat op bezoek bij laagvlieger Real Mallorca niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Barcelona heeft nu al elf punten meer dan Atlético, dat niet zonder Radamel Falcao en Arda Turan lijkt te kunnen. De smaakmakers van het elftal ontbraken in Mallorca wegens schorsingen.

/

Atlético speelde zonder Falcao en Arda matig in het Iberostar Estadi en had nog geluk dat het een punt mee naar huis nam. Real Mallorca (dat maar net boven de degradatiestreep staat) kwam in de blessuretijd immers nog erg dicht bij de volle buit, maar een vrije trap van Giovani Dos Santos belandde buiten het bereik van Thibaut Courtois op de paal. Atlético kwam daar dus met de schrik vrij, maar liet wel punten liggen en zag Barcelona nog verder uitlopen.

In de eerste helft gebeurde er niet bijzonder veel. Atlético probeerde wel het spel te maken, maar had het moeilijk en kwam eigenlijk maar tot een serieuze kans. Diego Costa werd de diepte in gestuurd en kon alleen op Dudu Aouate afstormen, maar omdat hij te ver naar buiten liep, werd de hoek te lastig en kon het schot gepakt worden. De tweede helft was een stuk levendiger en begon met mogelijkheden voor Luis Felipe en Raul Garcia. Laatstgenoemde kopte uit een corner op de lat.

Atlético drong Real Mallorca naar achteren en kwam twintig minuten voor tijd op een verdiende voorsprong. Diego Costa kapte een tegenstander uit in het vijandige strafschopgebied en zag hoe Aouate het schot in de voeten van Raul Garcia bokste (0-1). De vreugde bij de bezoekers was groot, maar Mallorca gooide de handdoek niet in de ring en kwam kort voor tijd weer langszij. Door een sliding van Luis Felipe kwam de bal terecht bij Kevin Garcia, wiens getoucheerde schot de 1-1 opleverde. Omdat Giovani vervolgens de paal raakte, eindigde het duel in een remise.